Ergović: I ja sam dužan, ali nije me strah liste dužnika

Autor: Poslovni.hr , 21. ožujak 2012. u 16:35

“Mi smo zadovoljni, naročito prvim mjerama koje je poduzela Vlada da se smanjenjem doprinosa rastereti gospodarstvo. Postoji glava i rep kad je u pitanju investicijska politika i treba raditi na smanjenju troškova poduzetnika”, kazao je Ivan Ergović, čelni čovjek HUP-a nakon sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom gospodarstva Radimirom Čačićem.

Na pitanje treba li Vlada najprije početi s reformom državne uprave ili riješiti nelikvidnost, Ergović je odgovorio da je prvi pravi problem nelikvidnost. Slaže se s objavom liste poreznih dužnika, ali smatra kako nije dobro da se dužnike postavi na stup srama, izvještava Večernji list.

Poručio je da ga nije strah takve liste i kako je i on dužan, ali da se u takvim stvarima treba tražiti uzrok i posljedica.

Čačić je izjavio kako je sastanak bio odličan, s konstruktivnim temama kao što su CEFTA, EFTA, razgovaralo se o problemu građevinskog sektora i to onoga dijela gdje je država u sudskim sporovima koji traju 10 do 15 godina, pa je potrebno ili ići na arbitražu ili se nagoditi kako bi se pronašlo rješenje.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Đisus u kakvoj smo mi komi.Stoput većoj nego kaj se misli.

New Report

Close