Dvojica direktora ATP-a prijavljeni zbog pronevjere gotovo dva milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2012. u 14:00

Nakon provedenog opsežnog istraživanja po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva iz Šibenika, šibenska krim policija je zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju podnijela kaznene prijave protiv 47-godišnjaka iz Siska i 48-godišnjaka iz Šibenika, a kazneno je prijavljena i tvrtka sa sjedištem u Šibeniku, stoji u izviješću Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija navodi kako su dvojica muškaraca proračun Republike Hrvatske oštetili za ukupno 1.927 725,30 kuna, a taj iznos ostao je u tvrtci, iako je stečen protupravno. Neslužbeno se doznaje da je riječ o bivšem direktoru šibenske prijevozničke tvrtke Autotransport Šibenik (ATP) Vitomiru Jendričku (47), te njezinom sadašnjem direktoru Josipu Burazeru Paveškoviću (48).

Istragom je utvrđeno kako je 47-godišnjak kao odgovorna osoba u šibenskoj tvrtci od 1. siječnja do 31. prosinca 2007. godine, kako bi pribavio protupravnu korist za tu tvrtku, naredio da se obave izvanredne usluge prijevoza za koje nije iskazao prihode, niti obračunavao porez na dodanu vrijednost u iznosu od 68. 629 kuna, navodi policija. Policijskom istragom utvrđeno je i kako su 47-godišnjak i 48-godišnjak, obojica kao odgovorne osobe u šibenskoj tvrtci, tijekom 2009. godine, radi pribavljanja protupravne koristi za tvrtku, naredili da se dio plaća zaposlenicima obračunava i isplati kao terenski dodatak za navodno obavljen posao izvan sjedišta tvrtke. Na taj način nisu obračunati i uplaćeni dužni doprinosi, porezi i prirezi u iznosu od 1.859.096,30 kuna.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close