Državnom imovinom upravljat će ruski povratnik koji je tvrtke pripremao za Wall Street

Autor: Poslovni.hr , 12. siječanj 2012. u 13:55

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom je dijelu 3. sjednice raspravljala o kadrovskim pitanjima. Na prijedlog predsjednika Vlade Mladen Pejnović imenovan je predstojnikom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (AUDIO).

Pejnović je bio direktor Plinare Zagreb-Opskrba. Povratnik je iz Rusije, gdje je 15 godina upravljao američkim telekomunikacijskim tvrtkama na istočnom tržištu. Radio je kao konzultant za upravljanje tvrtkama. Živio je u u Vladivostoku i Moskvi te u Ukrajini. Radio je kod američkih vlasnika u Rusiji, i to na povećanju konkurencije u telekomunikacijama, a vodio je i prve ruske tvrtke koje su izašle na newyoršku burzu, otkrio je jednom prilikom Pejnović za Večernji list.

Na današnjoj, trećoj sjednici vlade, imenovani su i predstojnici sljedećih državnih ureda: Denis Čajo predstojnik je Državnog ureda za trgovinsku politiku, Dario Janković predstojnik je Državnog ureda za središnju javnu nabavu.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Gospodin je bio Direktor plinare u Zg i odjedanput je postao telekom manager u Rusiji? Koji swing u karijeri! Nekako mi je to cudno. Ono sto je sramotno je da je imenovan bez natjecaja. Cini se da ce Uprave javnih poduzeca biti podjeljenje familiji, frendovima i partei genosenima. Zapravo, to isto radi i Kerum u Splitu i svi se zgrazaju. Kukuriku kao da krece tim smjerom na razini Hrvatske. Model je HDZ razvio prije 20 godina i vidimo rezultate. Ocito treba jos biti puno gore da bi se nesto pocelo mijenjati u Hrvatskoj…….cekat cemo i taj trenutak

New Report

Close