‘Država i Split plaćaju milijune za spas Konstruktora, IGH i Dalekovoda’

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2012. u 15:00

Splitski proračun neće biti blokiran zbog Spaladium arene, država i Grad platit će veći dio od 19 milijuna kuna duga prema bankama, no dvorana će do daljnjega ostati zatvorena, piše Tportal.

Zbog najave blokade gradskog računa u Split je hitno doputovao potpredsjednik Vlade Branko Grčić, koji je s dogradonačelnicima Jurom Šundovom i Anđelkom Visković tek dogovorio da će se Erste banci platiti ono što mora biti plaćeno. Gradonačelnik Željko Kerum ponovno se nije pojavio na poslu, a Šundov se nije mogao načuditi zašto novinari ‘uvijek pitaju gdje je gradonačelnik’, piše portal.

Portal piše kako su i Grčić i Šundov konačno javno priznali “da je u slučaju Spaladium arene na djelu spašavanje tvrtki Konstruktor, Dalekovod i IGH, jer Grad Split već tri godine posjeduje njihovo korporativno jamstvo kojim im u roku od jednog dana može blokirati račune i naplatiti štetu nastalu zbog neispunjavanja uvjeta iz ugovora”.

“Da su, naime, tvrtke ispoštovale potpisano i dovršile izgradnju cijelog kompleksa Spaladium centra, problema oko plaćanja najamnine ne bi bilo. Na sastanku se pojavio i direktor Konstruktor inženjeringa Željko Žderić, nedavno osuđen na pola godine zatvora zbog nezakonite privatizacije, pa novinarima pokušao objasniti da se originalni ugovor oko Spaladium arene potpisao ‘u bitno različitim vremenima’ i da za nastavak gradnje banke imaju vrlo rigorozne uvjete”, piše portal.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close