Don’t Panic najprodavanija aplikacija u hrvatskom App Storeu

Autor: Stjepan Škramić , 10. ožujak 2011. u 12:10

Više od 7.000 aplikacija izlistanih u kategoriji Navigation na Appleovom App Storeu jasno pokazuje kako smartphone uređaji sve više preuzimaju funkciju tradicionalnih navigacijskih uređaja u automobilima. Slijedeći najnovije trendove, tvrtka Mireo razvila je Don’t Panic, aplikaciju za glasovno navođenu “turn-by-turn” cestovnu GPS navigaciju koja radi na iPhoneu, te na uređajima s Android i Bada operativnim sustavima.

Osim klasičnih značajki navigacijskih aplikacija, Don’t Panic je prepoznatljiv po intuitivnom dizajnu korisničog sučelja, inovativnoj tražilici, te kartama za Hrvatsku izrađenima u vlastitom aranžmanu, a za mnoge od podržanih zemalja osim podataka Tele Atlasa i Navteqa korištene su i podaci više od 15 lokalnih kartografa kako bi osigurali najveću moguću točnost navigacije. Don’t Panic je do 100 puta brži pri određivanju cestovne putanje u odnosu na konkurentske proizvode. Važno je spomenuti i kako se aplikacija i karte pohranjuju u memoriju telefona, što znači da za korištenje navigacije nije potrebno imati vezu s internetom.

Hrvatski korisnici iPhone uređaja prvi u svijetu imaju priliku kupiti Don’t Panic aplikaciju s kompletnom mapom Hrvatske putem App Store po cijeni od 54 kune. Mape ostalih zemalja moguće je dodatno kupiti iz same aplikacije. Korisnicima telefona s Android te Samsung Bada operativnim sustavima aplikacija Don’t Panic bit će dostupna uskoro, a za iPhone aplikaciju, osim hrvatske, u planu je i skora svjetska premijera.


Komentirajte prvi

New Report

Close