Doministar iz gradskog proračuna teti plaćao starački dom

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2012. u 11:00

Grad Rab, dok je na njegovu čelu bio sadašnji zamjenik ministra prometa Zdenko Antešić, plaćao je njegovoj teti, sad pokojnoj, Mariji Halilović smještaj u Domu umirovljenika, i to od 2001. godine do njene smrti, saznaje Večernji list.

Prema podacima koje Večernji navodi, za smještaj pokojne Antešićeve tete, koja je bila sestra njegove majke, domu je plaćeno 112.570,09 gradskih kuna. Grad Rab je zauzvrat trebao dobiti nekretnine M. Halilović, no ni 11 godina poslije nekretnine nisu postale gradsko vlasništvu, već su u vlasništvu nasljednika Marije Halilović, odnosno Antešićevih rođakinja. Marija Halilović je 2001. godine podnijela molbu Gradskom poglavarstvu, čiji je predsjednik bio nećak joj Antešić, da joj Grad plaća dom jer je bolesna i nesposobna sama ga plaćati. Ponudila je zauzvrat svoje zemljište.

Poglavarstvo je u lipnju prihvatilo molbu Marije Halilović da joj se doživotno plaćaju troškovi smještaja u Domu umirovljenika “Kantrida” u Rijeci u zamjenu za nekretnine. Ured poglavarstva zadužen je da s M. Halilović sklopi ugovore, no oni nikad nisu sklopljeni. Istovremeno je Grad prema zaključka Poglavarstva uredno plaćao gradonačelnikovoj teti smještaj u domu.

Ovakav način plaćanja smještaja u domu za one koji si to ne mogu priuštiti nije ništa sporno, no ovom je slučaju sporna rodbinska povezanost Antešića i Marije Halilović te još više činjenica da Grad nije dobio obećane nekretnine.Zbog slučaja “teta” Antešić je zaradio i anonimnu kaznenu prijavu podnesenu Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close