Dodijeljeno 6 znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko

Autor: Biserka Ranogajec , 26. studeni 2010. u 17:30

Savjet vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore (HGK) na današnjoj je sjednici dodijelio nova prava uporabe znaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Znakove Hrvatska kvaliteta dobile su četiri tvrtke za svoje proizvode odnosno linije. To su Dilj iz Vinkovaca za crijepove, Đuro Đaković zavarene posude iz Slavonskog Broda za čelične boce za propan butan, Vargon iz Kukuljanova za liniju proizvoda Vargokor te Holcim mineralni agregati iz Nedešćina za proizvod Majstor pijesak. Prava uporabe znaka Izvorno hrvatsko pak dodijeljena su za Skradinsku tortu koju proizvodi Obrt Skradinske delicije iz Skradina te za Sisačku salamu koju radi Obrt Promes-Cvanciger iz Siska.

Znak Hrvatska kvaliteta kupcu treba jamčiti vrh svjetske ponude, dok proizvodi i usluge sa znakom Izvorno hrvatsko imaju posebnu vrijednost jer uključuju značajke hrvatske tradicije ili razvojno-istraživačkog rada te inovacija. Danas već 228 proizvoda i linija proizvoda nosi znak Hrvatska kvaliteta, a 112 znak Izvorno hrvatsko.

Komentirajte prvi

New Report

Close