Dobit Zagrebačke banke porasla 44,8 posto

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2008. u 11:35

Dobit Zagrebačke banke nakon oporezivanja, u prvih devet mjeseci ove godine iznosi la je 1,2 milijarde kuna i viša je za 44,8 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, vidljivo je iz nekonsolidiranog financijskog izvješća objavljenog danas na Zagrebačkoj burzi.

Imovina banke na dan 30. rujna 2008. godine iznosi 83,6 milijarde kuna i porasla je za 4,6 posto u odnosu na kraj prethodne godine. Neto krediti klijentima iznose 54,1 milijarde kuna i povećani su za 5,4 milijarde kuna u odnosu na kraj prethodne godine. Depoziti su dosegli iznos od 55,0 milijarde kuna i povećani su za 9,9 posto u odnosu na kraj prethodne godine. Kapital i rezerve iznose 12,8 milijardi kuna i povećani su za 10,9 posto u odnosu na kraj prethodne godine, uz adekvatnost kapitala od 16,54 posto, navodi se u komentaru uz izvješće.

Ukupan prihod Zagrebačke banke iznosi 2,96 milijardi kuna i u odnosu na isto razdoblje prethodne godine povećan je za 24,3 posto. U strukturi poslovnih prihoda neto prihod od kamata sudjeluje sa 63,1 posto, neto prihod od naknada i provizija s 22,6 posto, te neto dobit od trgovanja i ostali poslovni prihodi s 8,2 posto. Neto kamatni prihod iznosi 1,87 milijardi kuna te je za 27,5 posto viši u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, uslijed rasta kreditne aktivnosti u svim segmentima poslovanja.

Neto prihod od naknada i provizija ostvaren je u iznosu od 669 milijuna kuna i porastao je za 15,3 posto u odnosu na isti prošlogodišnji period. Najveći rast ostvaren je od naknada za obavljanje usluga platnog prometa i kartičnog poslovanja. Trošak neto rezerviranja i vrijednosnih usklađenja iznosi 74 milijuna kuna i manji je za 54,5 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kao rezultat dobre naplate i smanjenja rezerviranja na skupnoj osnovi, stoji u komentaru.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

naplaćuju izdavanje potvrde o obavljenoj transakciji 50 kn i za to ne izdaju račun… pa nije ni čudno da im dobit raste kad nas šišaju kao ovce!

Naravno da je porasla. Podigli su “naknade” za 100% na e-zabi. Njihova je glasnogovornica na to pitanje odgovorila da su za transakcije unutar banke podigli cijene za 50 lipa a za transakcije prema drugim bankama za 1 kunu. Prije povećanja cijene su bile 50 lipa unutar banke (sad je 1 kiua), odnosno 1 kuna izvan banke (sada je 2 kune). Neki nevježa bi pomislio da je to povećanje od 100% !

Dobiti porasla…,a cijena dionica pala…

New Report

Close