Dnevnik.si: Kosor prodajom Brijuna krpa proračun, početna cijena 1,2 milijarde eura

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2009. u 15:10

Stanje u hrvatskom gospodarstvu sve je teže pa Vlada izlaz iz krize, između ostalog, vidi i u prodaji nacionalnog parka Brijuni, piše slovenski internetski portal Dnevnik.si.

Navedeni portal piše da hrvatska Vlada prodajom Brijuna nastoji zakrpati proračunsku rupu, a početna cijena je oko 1,2 milijarde eura. To nije prvi put da se planira prodaja tog otočja, piše Dnevnik.si, te dodaje da je Hrvatska prije nekoliko godina Brijune procijenila na 2 milijarde dolara, čime je željela privući ulagače koji bi na otočju izgradili luksuzne ljetne rezidencije koje bi mogle ugostiti najbogatije ljude na svijetu.

Ipak, nastavlja Dnevnik.si, visoka cijena je bila prevelika prepreka za potencijalne investitore. U međuvremenu su i cijene nekretnina snažno pale, pa prodaja Brijuna za 2 milijarde eura više nije ostvariva.

Slovenski portal također piše kako stručnjaci smatraju da Brijuni vrijede između 800 milijuna i 1,2 milijarde eura, te upozoravaju da bi hrvatske vlasti prije prodaje trebale izmijeniti građevinske dozvole i dopustiti gradnju različitih objekata čija je izgradnja trenutačno zabranjena, jer će samo na taj način privući kupce.

(pd)

Komentari (10)
Pogledajte sve

Imam filing da će nam država za koju godinu izgledati na karti kao nekakva rijeka uz Bosnu buahahahahaaa koje smo mi pičke od naroda,umjesto da iziđemo svi na ulicu s palicama i udaraj…

Jesu na kraju Euri ili dolari?
Pred leti so domačini, zakonito ali ne, za Brione že postavili ceno – 2 milijardi evrov.
To nije prvi put da se planira prodaja tog otočja, piše Dnevnik.si, te dodaje da je Hrvatska prije nekoliko godina Brijune procijenila na 2 milijarde dolara

S obzirom da država prodaje sva neprofitabilna poduzeča koja su u njenom vlasništvu sa početnom cijenom od 1 kn, ja predlažem da mi,tj.građani RH raspišemo natječaj da prodajemo vladu RH također sa početnom cijenom od 1 kn,jer i ona je jedan vid poduzeča koja posluje sa manjkom…
A otočje Brijuni se treba prodati,jer tek tada če biti i profiti od tog dragulja,ovako stvaraju samo manjak,a dostupni su samo onima koji su nas i doveli na prosjački štap.
Dok bolja klijentela niti ne dolazi jer nisu prilagođeni cijeni koja je tamo važeča..pola otoka je praktično devastirano,neodržava se i iskreno rečeno ne bih platila visoku cijenu ljetovanja tamo gdje nema skoro pa nikakve ponude…ne može se živjeti od stare slave.

Ja imao građevinsko zemljište koje sam dao investitoru te je on sagradio poslovno stambeni objekt.
Meni je za uzvrat pripao poslovni prostor koji ja iznajmljujem.

New Report

Close