Djelatnici Ine i Crosca u Siriji nisu izloženi izravnoj opasnosti

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2011. u 10:50

Lokacije na kojima Ina i Crosco rade u Siriji nalaze se u sigurnim zonama, udaljenim od mjesta sukoba te Inini i Croscovi zaposlenici nisu izloženi izravnoj opasnosti, doznaje se iz Ine.

U Siriji već tri mjeseca traju prosvjedi i sukobi jer oporba traži demokratizaciju i ukidanje izvanrednog stanja koje je predsjednik Bašar al-Asad uveo prije 48 godina. Njegove snage nasilno guše prosvjede posebno na sjeveru zemlje gdje su najjača uporišta oporbe. Od početka prosvjeda prije tri mjeseca u toj zemlji je poginulo 1.300 civila te više od 300 vojnika i policajaca.

Ina u Siriji provodi istraživačko – proizvodne aktivnosti na dva bloka – Hayan i Aphamia. Tvrtka Crosco, članica Ina Grupe radi za Inu te za druge partnere na nekoliko lokacija. U Siriji je trenutno oko 120 radnika iz Hrvatske, uglavnom Croscovih zaposlenika, a do sada nije bilo potrebe za obustavom bilo kakvih aktivnosti, kažu u Ini. Bude li potrebna evakuacija, Ina je izradila plan za njenu provedbu no dosad nije bilo potrebe za poduzimanjem bilo kakvih izvanrednih mjera”, ističu u kompaniji.

Što se tiče vrijednosti Ininih projekata u Siriji, ta je zemlja Inino najvrednije inozemno nalazište, a svoj angažman u Siriji u Ini ocjenjuju općenito jednim od najuspješnijih projekata.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close