Direktoru Jadranske pivovare radnici odlučili zabraniti ulazak u tvornicu

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2010. u 19:30

Radnici Jadranske pivovare, koji su u prijepodnevnim satima zauzeli pogone i krug tvornice, nezadovoljni sastankom s direktorom Nenadom Buljanom, odlučili su mu od sutra zabraniti ulazak u tvornicu, izvijestio je kasno poslijepodne regionalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi (PPDIV) Ivica Blažević.

Radnici su od direktora Buljana tražili da ih izvijesti što većinski vlasnik, slovenska Pivovarna Laško, namjerava učiniti kako bi se spasila proizvodnja i osigurao opstanak Jadranske pivovare u kojoj, po Blaževićevim riječima, sirovine za proizvodnju ima samo za mjesec dana. Kazao je kako je direktor Buljan izvijestio nezadovoljne radnike Jadranske pivovare da je danas telefonski razgovarao s predsjednikom Uprave Pivovarne Laško Dušanom Zorkom koji je pozvao sindikalne predstavnike Jadranske pivovare na razgovor u Sloveniju.

“Mi smo odbacili taj poziv jer tražimo da predstavnik Pivovarne Laško dođe na razgovor u Split, a ne da mi putujemo u Sloveniju”, rekao je Blažević. Dodao je kako je na današnjem sastanku Buljan izvijestio radnike da je potencijalni kupac Jadranske pivovare bila Sarajevska pivovara, ali je odustala od te nakane te da je bavarski princ Lutipold vlasnik licencije za Kaltenberg pivo zainteresiran za “preuzimanje” Jadranske pivovare te da očekuje u ponedjeljak “konačnu ponudu”.

No, okupljeni radnici Jadranske pivovare su izrazili nevjericu da se takvi pregovori vode. Nakon sastanka s radnicima Buljan je rekao kako nema zakonske osnove da mu se zabrani ulazak u pivovaru, najavivši da će pri sutrašnjem dolasku u tvornicu pozvati policiju da sačini zapisnik, a neće je pozvati da intervenira i rastjeruje radnike.

Nezadovoljnih 65 radnika Jadranske pivovare tvrde da je slovenska Pivovarna Laško krivac za teško stanje u tom poduzeću u kojem je prije deset godina, kada je Pivovarna Laško kupila to poduzeće, bilo više od 1.000 uposlenih. Blažević ističe da Pivovarna Laško “kupuje vrijeme kako bi likvidirala Jadransku pivovaru”.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close