Dioki uzletio više od 26 posto!

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2012. u 14:50

Dionica Diokija istaknula se snažnim skokom tijekom današnjeg trgovanja na Zagrebačkoj burzi, nakon što je ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio kako će postignut sporazum prema kojem će radnici dobiti plaće, a većinski vlasnik tvrtke Robert Ježić potpisati squeeze out.

Prema podacima sa Zagrebačke burze u 14:23 sata, dionica Diokija je bilježila cijenu od 38 kuna, što predstavlja skok od 26,6 posto u odnosu na jučerašnju zadnju cijenu. Dioki je danas već bilježio najvišu cijenu od 39,80 kuna. Promet navedenom dionicom trenutno iznosi solidnih 865,11 tisuća kuna. Usporedbe radi, jučerašnji promet je iznosio 76,98 tisuća kuna.

Nakon polusatnog sastanka s radnicima Diokija, ministar Radimir Čačić poručio je novinarima kako je postignut sporazum. “Sutra će Ježić potpisati ‘’squeeze out’’ te će ostati u vlasničkom udjelu, no on će mu se smanjiti na 1%. Na njegovo mjesto ulaze ključni vjerovnici koji će svoja potraživanja pretvoriti u vlasništvo, a radnici će u roku od sedam dana primiti zaostale plaće. Imenovat će se i nova uprava”, poručio je Čačić, prenosi Večernji list.

PREPORUČAMO:

Čačić: Radnici Diokija dobit će plaće, Ježić sutra potpisuje ‘squeeze out’

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close