Digitalnu televiziju moći ćete dobiti i preko – Hrvatske pošte!

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Robert Jukić i predsjednik Uprave tvrtke Odašiljači i veze Denis Nikola Kulišić danas su u prostorijama Hrvatske pošte potpisali ugovor kojim su uređene sve pojedinosti buduće desetogodišnje suradnje na projektu digitalne televizije Hrvatske pošte.

Digitalna televizija Hrvatske pošte temeljit će se na najnovijem sustavu emitiranja zemaljske digitalne televizije DVBT 2, kojeg odlikuju visoki kapacitet za emitiranje televizijskih kanala, najkvalitetniji signal kojeg sadašnja tehnologija može ponuditi te jednostavno korištenje, izvijestili su iz Hrvatske pošte. Za korištenje digitalne televizije nije potrebna internet veza dok je samo instaliranje iznimno jednostavno te nisu potrebni nikakvi dodatni radovi. Dobivanjem desetogodišnje koncesije na posljednja dva Multiplex-signala, digitalna televizija Hrvatske pošte i Odašiljača i veza bit će dostupna svim građanima u Republici Hrvatskoj, budući da pokrivenost digitalnost signala prelazi 95 posto teritorija RH.

Pakete digitalne televizije građani će moći ugovoriti s Hrvatskom poštom već ove godine. Digitalna televizija Hrvatske pošte bit će dostupna u gotovo cijeloj Hrvatskoj i svim građanima bez obzira na to gdje se nalazili dok za njeno aktiviranje nije potrebna internet veza. Ugovaranjem usluge u jednom od 1.128 poštanskih ureda diljem Republike Hrvatske ili preko svog poštonoše korisnici će brzo i jednostavno doći do svog uređaja, ističe se u priopćenju Hrvatske pošte. Montaža korisničkog uređaja je jednostavna i neće zahtijevati postavljanje novih kabela niti dodatnih instalacija, odnosno montaža ne zahtjeva nikakve dodatne troškove same ugradnje.

Usluga je obogaćena i jednom novinom – virtualnim poštanskim uredom. Korisnici će se moći koristiti uslugama koje pruža poštanski ured iz svog doma, samo s pomoću daljinskog upravljača. Također, bit će omogućeno i zaprimanje pošte u elektroničkom obliku, za sve građane koji se odluče i za tu uslugu. Korisnik će na svojem televizoru moći provjeriti što je sve zaprimio te ukoliko želi zatražiti i da mu se odabrana pošta dostavi i u papirnatom obliku.

(pd)

Komentari (6)
 • twrr
  twrr 19:17 16.2.2012.

  Uskoro će pošta počet zarađivat a onda je na prodaju strancima!

 • isuskrist
  isuskrist 19:12 16.2.2012.

  Super, samo naprijed. Ako je dobra cijena i sadrzaji otkazujem MAXTV i prelazima na PostaTV :)

 • Insider007
  Insider007 18:06 16.2.2012.

  zamislite komunalni račun i ovrhu od strane HP-a u digitalnom obliku

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!