Devastirani hotel Korana niti za 10,46 milijuna kuna nitko ne želi

Autor: Poslovni.hr , 22. lipanj 2012. u 13:35

Iduća prilika pojavit će se u rujnu za kada je zakazana nova dražba, a hotel i zemljište ponudit će se za 5,233.281 kuna.



PXL

Na javnoj dražbi zakazanoj za devastirani hotel Korana na Općinskom sudu u Karlovcu nije se pojavio niti jedan zainteresirani kupac.

Grad hotel ne zanima

Tako je propao još jedan pokušaj pronalaska rješenja za najveće ruglo u središtu grada. Pred sucem Josipom Štruceljom pojavili su se tek Zvonko Žaja koji zastupa Grad Karlovac, Gordana Račić iz Državnog odvjetništva u ime Ministarstva gospodarstva te odvjetnik Mate Burazin.

“Kako opunomoćenici prvo i drugoovrhovoditelja nisu zainteresirani za kupnju predmetne nekretnine prva javna dražba je okončana neuspješno. Nova se zakazuje za 17. rujan”, okončao je postupak Štrucelj.

Ovaj krug dražbe temelji se na procjeni ovlaštenog vještaka Gorana Korice iz Zagreba po kojoj hotel vrijedi 15,7 milijuna kuna. U naravi riječ je o devastiranom objektu bruto površine 12.940 četvornih metara i okolnom zemljištu od 11.974 kvadrata.

Na ovoj dražbi hotel je ponuđen za dvije trećine procjenjenog iznosa ili točno 10,466.666 kuna. Iako je nova procjena dvostruko niža od 32,4 milijuna koliko je bila vrijednost u prošlom pokušaju dražbe, teško je bilo za očekivati da će to zainteresirati ulagače.

Dva desetljeća agonije

Osim toga u porošlom krugu hotel je već nuđen za sličnu cijenu od 10,8 milijuna, pa nije bilo interesenata. No, situacija u dražbi zakazanoj za rujan mogla bi se znatno promijeniti, jer će cijena pasti na samo trećinu procjenjene. Tih 5,233.281 kunu moglo bi privući investitore, pa bi Karlovac nakon više od 20 godina mogao konačno riješiti ovaj slučaj.

(Agencija VLM)

Komentari (5)
Pogledajte sve

e karlovčani, ne ide to tako… za 1 kunu uz poticaj po krevetu te otpis dugova nakon par godina i evo novog i prekrasnog hotela "Todorana" … ali samo za gledanje sa pristojne razdaljine

naravno da će ga netko kupiti i to onaj ili oni koji su ga i doveli u ovakvu sitaciju, kao i većinu dobrih tvrtki u HR .

Prije 25 godina ovaj je hotel bio popunjen gostima tijekom cijele godine, nerjetko i gostima koji nisu mogli naći smještaj u 50 km udaljenom Zagrebu, koji je tada oskudjevao u kvalitetnom hotelskom smještaju.

Pravi znalac dao bi 5 milja za – okolnom zemljištu od 11.974 kvadrata, 5 minuta od centra grada, na obali rjeke s uređenom komunalnom infrastrukturom i ogromnim parkiralištem, ima još nekoliko vrlo dobrih razloga, njih će se domisliti oni s poduzetničkom crtom i lovom…

New Report

Close