Deloitte ostvario rekordan prihod od 28,8 milijardi dolara

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2011. u 14:10

Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte je u protekloj fiskalnoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2011., ostvarila prihod od 28,8 milijardi dolara, što je najveći prihod koji su globalne Deloitteove članice ikad ostvarile.

Ukupni prihodi porasli su najviše u posljednje tri godine, za 8,4 posto u američkim dolarima. Najbrži rast, od 15,1 posto, Deloitte je ostvario na uslugama financijskog savjetovanja, a prihodi od usluga konzaltinga veći su 14,9 posto. Kompanija je u protekloj godini otvorila 12.000 novih radnih mjesta, što je u odnosu na prethodnu godinu porast od 7,1 posto. Trenutno zapošljava 182.000 stručnjaka diljem svijeta.

“Ovi rezultati naglašavaju snagu i kvalitetu portfelja poslovnih usluga koje Deloitte pruža, te odanost klijentima koji su zaslužni za Deloitteov rast”, ističe Barry Salzberg, predsjednik uprave globalnog Deloittea. “Deloitteov multidisciplinarni model usluga, te širok raspon sposobnosti pružaju Deloitteovim stručnjacima jedinstvenu priliku da isporuče inovativna rješenja koja zadovoljavaju kompleksne potrebe klijenata i pomažu im da unaprijede svoje poslovanje.”

Već sedmu godinu zaredom, najbrže rastuća je azijsko-pacifička regija. Zahvaljujući velikim ulaganjima na tržištima Kine i Indije, u ovoj regiji Deloitte je ostvario rast prihoda od 15,8 posto. Također, sukladno planu investiranja u zemlje u razvoju, najveći rast prihoda, od 20 posto, Deloitte je postigao u Brazilu i Čileu.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close