Debeljak predlaže raspisivanje novog natječaja za prodaju Mercatora

Autor: Marko Mršić , 31. ožujak 2011. u 13:30

Uprava Mercatora u pismu najvećim dioničarima predlaže da se zaustavi postupak prodaje 23,34-postotnog udjela od strane Pivovarne Laško te da se raspiše novi međunarodni natječaj koji bi se odnosio na najmanje 50 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca.

U pismu objavljenom na Ljubljanskoj burzi, predsjednik Uprave Mercatora Žiga Debeljak ističe da je u zadnjih nekoliko tjedana njegova kompanija registrirala interes nekih strateških investitora iz Europske unije koji su zainteresirani za razvojno usmjerenje Mercatora, dok bi prodaja samo četvrtine dionica, koje u posjedu ima Pivovarna Laško samo jednom investitoru smanjila potencijalni interes drugih strateških investitora i onemogućila da dioničari dobiju očekivanu premiju koja se očekuje kad se prodaje većinski dionički paket.

Mercator je navedeno pismo uputio Pivovarni Laško, Unicredit banci Slovenija, Novoj Ljubljanskoj banci (NLB), Gorenjskoj banci, A banci, Banci Koper i Hypo Alpe Adria banci. Debeljak ističe da bi u slučaju prihvaćanja njegovog prijedloga od strane banaka i PL-a bio omogućen dubinski pregled (due dilligence) poslovanja te detaljni pregled objekata i trgovina i razgovori s Upravom.

Komentirajte prvi

New Report

Close