Davanje autocesta u koncesiju kukavičluk?

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2012. u 12:15

U Saboru se jutros raspravljalo o Zakonu o koncesijama. U ovom tehničkom zakonu spominju se i koncesije na javne ceste. Oporba je iskoristila priliku i upozorila da autoceste ne bi trebalo davati u koncesiju, javlja Media servis.

Laburist Nikola Vuljanić opravdava koncesiju ako je koncesionar financirao izgradnju, no ne i ako su ceste financirali građani.

“Davanje autoputa u koncesije je zapravo kukavičluk vlasti. Kao i obično vlast nije u stanju povući rezove tamo gdje treba, jer to je i specifično i posebno i tiče se i imena i prezimena, pa se onda odriče čitave stvari i kaže ‘Ajde, netko drugi će to srediti’”, kazao je Vuljanić.

Isto misle i HDZ-ovci koji traže da se o autocestama donese poseban zakon, čak misle da bi trebalo provesti i referendum. Ivan Šuker kaže da su to hrvatski građani gradili pa ‘misli da bi im u ovom trenutku trebali dati elementarno pravo da odlučuju što će biti s tima uatocestama’.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

nadaju se da će se dočepati vlasti pa podijeliti plijen t.j. položaje a mi ćemo i dalje sanirati gubitke ( slučaj Protega i mnogi drugi).

New Report

Close