Da ste bogati, u koji biste shopping centar prvo uletjeli?

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2011. u 10:15

Hrvatski potrošači smatraju kako je prema njihovom iskustvu shopping centar City Center one broj 1 u kvaliteti. S velikim zaostatkom slijede West Gate, Arena centar, Tower Centar…

Hrvatski potrošači, u posebnom istraživanju kvalitete QUDAL – QUality meDAL, koje je proveo međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK, uvjerljivo najveći broj glasova za kvalitetu u kategoriji “Shopping Centar – veliki šoping centar s više od 50 različitih kategorija” dodijelili su City Centeru one, priopćeno je.

Anketno pitanje za ovu kategoriju glasilo je: “Zamislite da ste bogati. Zamislite da imate neograničeno sredstava na bankovnom računu. Zamislite da pri Shopping centra u kojem ćete najradije kupovati odlučujete isključivo i samo ona osnovu kvalitete. Koji biste tada veliki Shopping Centar – onaj koji ima više od 50 trgovina – najradije odabrali za vašu kupnju? Nemojte molimo odgovarati na brzinu. Ne navodite onaj shopping centar koji vam prvi padne na pamet ili koji se najviše reklamira. Dobro promislite i navedite nam shopping centar za koji smatrate da uistinu nudi najveću razinu kvalitete u Republici Hrvatskoj?”.

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni nikakvi mogući odgovori te su oni slobodno mogli navoditi naziv jednog shopping centra za koji smatraju da u Hrvatskoj nudi najveću razinu kvalitete. Najveći broj glasova i uvjerljivu prvu poziciju u ovom jedinstvenom istraživanju kvalitete shopping centara u Hrvatskoj osvojio je – City Center one (13,7%). Na drugom mjestu, s velikim zaostatkom, pozicionirao se West Gate (7,2%). Na trećem mjestu smjestio se Arena Centar (6,5%). Slijede: Tower Centar (4,5%); Avenue Mall (3,7%); Supernova (3,5%) i Portanova (3,2%).

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pa i meni se tako nekako ćini. City mi je najdraži, West gate mi se doduše ne sviđa jer je preveliki, a Arena mi je isto ok.

New Report

Close