D. Telekom nastoji zamijeniti britanski T-Mobile za imovinu u drugoj zemlji

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2009. u 10:55

Najveća njemačka telekomunikacijska kompanija Deutsche Telekom nastoji zamijeniti svoju gubitašku podružnicu T-Mobile u Velikoj Britaniji za imovinu u nekoj drugoj zemlji, objavili su mediji.

Financial Times citirao je dobro obaviještene izvore koju su kazali da je kompanija sklonija opciji zamjene imovine nego izravnoj prodaji podružnice ili udruživanju s britanskim rivalom. No, iako bi zamjena britanskog T-Mobilea za podružnicu poput turskog Vodafonea, drugog po veličini mobilnog operatera u toj zemlji, bila idealno rješenje za Deutsche Telekom, nije izvjesno da je britanski Vodafone za to zainteresiran.

“Postoji i druga imovina u zemljama srednje i istočne Europe koja bi pomogla Deutsche Telekomu učvrstiti poziciju na tržištima na kojima je već aktivan”, kazao je jedan od neimenovanih izvora. Deutsche Telekom aktivan je u 15 zemalja u regiji, uključujući Austriju i Grčku, pišu novine.

U međuvremenu Vodafone i Telefonica razmišljaju o ponudi za britanski T-Mobile, čija bi vrijednost mogla iznositi najmanje 3 milijarde eura, kazao je izvor za FT.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close