Crlenjak i Vlajčević na slobodi

Posljednji direktor propale tekstilne tvrtke Kamensko Antun Crlenjak i Davor Vlajčević, predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke i suvlasnik tvrtke Vilinske poljane - najvećeg dioničara Kamenskog, večeras su pušteni na slobodu prije isteka 24 sata, koliko ih je policija imala pravo zadržati.

“Policija ih je pustila obojicu prije isteka roka od 24 sata koliko ih imaju pravo zadržati”, rekao je Hini Crlenjakov odvjetnik Mate Matić. Pojasnio je da je policija morala pustiti privedene na slobodu prije isteka tog roka ili ih odvesti na zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO), koje bi odlučivalo hoće li protiv njih zatražiti istražni zatvor ili ih pustiti da se brane sa slobode. Matić smatra da je policija nakon pretrage očito zaključila da nema potrebe da ih odvodi u ŽDO. “Oni su obavili pretrage, nisu našli ništa i možda ih je to ponukalo da odustanu od svojih aktivnosti”, kazao je Matić. Napomenuo je da policija nije obavijestila ŽDO o uhićenju Crlenjaka i Vlajčevića. Kazao je da je od ranije postojao zahtjev ŽDO-a kako bi se utvrdile neke činjenice, a da je jučerašnju akciju uhićenja policija pokrenula bez ŽDO-a, u čemu ne vidi ništa nezakonito.

Glasnogovornica zagrebačkog ŽDO-a Dunja Pavliček potvrdila je također da su Crlenjak i Vlajčević pušteni na slobodu prije dovođenja na ŽDO. “Javljeno nam je da neće doći na ispitivanje i policija može sama redovitim putem protiv njih podnijeti kaznenu prijavu”, rekla je Pavliček. Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec najavio je da će MUP večeras objaviti priopćenje.

Matić je odbacio nagađanja da su njegov branjenik i Vlajčević uhićeni zbog slučaja Kamensko, ustvrdivši da je zapravo riječ o dionicama Dalte. No, neki mediji navode da je tvrtka Dalta, koju se povezuje sa suvlasnikom EPH Ninoslavom Pavićem, bila ključna u preuzimanju Kamenskog koje je navodno namjerno uništeno radi vrijednog zemljišta i nekretnina. “To nema nikakve veze s Kamenskim i riječ je o medijski napravljenoj hajci koja ide u krivom smjeru”, kazao je Matić, dodavši da će se vrlo brzo vidjeti da je to pogrešno. EPH je u nekoliko navrata u posljednje vrijeme odbacio sumnje o umiješanosti Pavića u slučaj Kamensko.

Mediji već dulje vrijeme pišu da je Kamensko namjerno uništeno radi vrijednog zemljišta i nekretnina tvrtke te da policija i državno odvjetništvo već dulje vrijeme vode predistragu zbog sumnje u zlouporabe položaja i ovlasti te pranja novca. Nagađa se da su sumnje istražitelja potvrdili iskazi direktora tvrtki preko kojih su obavljene sumnjive novčane transakcije nakon kojih je Kamensko na kraju propalo.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!