Crikvenički Jadran nastavlja s radom

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2011. u 14:35

Skupština vjerovnika crikveničke hotelske tvrtke Jadran odlučila je danas da će ta tvrtka nastaviti s radom, a rok izrade stečajnog plana produljen je do 15. travnja 2012. godine, doznaje se od stečajne upraviteljica Marije Ružić.

Prema odluci skupštine vjerovnika, vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda, a tu pripadaju radničke plaće, porezi i doprinosi na plaće, isplatit će se iz tekućeg poslovanja 3,1 milijun kuna od ukupno 158 milijuna njihovih tražbina ili oko 2 posto. Po riječima stečajne upraviteljice, rok donošenja stečajnog plana produljen je zbog neriješenog pitanja vlasništva zemljišta na kojemu se nalaze turističko naselje i autokamp kojima upravlja crikvenički Jadran, a koje nije ušlo u pretvorbu. To onemogućava utvrđivanje stečajne mase i završetak izrade stečajnog plana pa će se taj problem nastojati riješiti do travnja sljedeće godine, kazala je.

Najveći vjerovnici Jadrana su Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) i Ministarstvo financija, koji od ukupno prijavljenih više od 500 milijuna kuna tražbina potražuju oko 70 posto, odnosno oko 350 milijuna. Stečajna upraviteljica potvrdila je da je ovogodišnja turistička sezona u Jadranu bila uspješna, odnosno da je bila na razni prošlogodišnje te da tvrtka prihodima pokriva sve troškove i obveze prema radnicima, dobavljačima i državi.

Sada u Jadranu ima 160 zaposlenih, a tijekom sezone u toj je tvrtki radilo 420 ljudi. Jadran u hotelima ima oko 2.500 postelja i još 1.500 u kampu. Stečaj nad hotelskim poduzećem Jadran proglašen je u lipnju prošle godine temeljem zahtjeva 13 bivših radnika te tvrtke koji potražuju ukupno oko dva milijuna kuna.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close