Centar za poduzetništvo Zagreb pokrenuo portal za privlačenje ulaganja

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2011. u 11:10

Namjera je da portal postane središnje mjesto malih i srednje velikih poduzetnika na kojem bi objavljivali projekte, ideje ili inovacije kako bi ulagači mogli birati, za njih, najpovoljnije projekte za ulaganje

Centar za poduzetništvo Zagreb, jedna od vodećih savjetničkih tvrtki u Hrvatskoj, odlučila se na pokretanje specijaliziranog portala za privlačenje stranih investicija.

Portal Croadriainvest je zamišljen kao mjesto na kojem se mogu pronaći informacije o tvrtkama, projektima i partnerstvu koja se nude investitorima iz inozemstva, ističu iz Centra za poduzetništvo. Tijekom svog djelovanja Croadriainvest će organizirati posjete potencijalnih investitora na investicijske lokacije, pružiti podršku u procesu izdavanja svih relevantnih dozvola, pružiti pomoć u primjeni različitih poticajnih paketa te osigurati podršku nakon provedbe investicijskog projekta. Projekt su podržale nadležne hrvatske institucije.

Osnovni cilj projekta jest neposredno povezivanje poduzetnika i ulagača. Namjera je da portal postane središnje mjesto malih i srednje velikih poduzetnika na kojem bi objavljivali projekte, ideje ili inovacije kako bi ulagači mogli birati, za njih, najpovoljnije projekte za ulaganje.

Promocija prema investitorima provodi se putem informacija koje se dostavljaju veleposlanstvima stranih zemalja u Hrvatskoj te gospodarskim udruženjima i predstavništvima stranih tvrtki u našoj zemlji. Ako je poduzetnik zainteresiran za objavu svoje ponude na portalu, djelatnici Centra mu dostavljaju upitnik u koji se upisuju osnovne informacije o projektu za koji traži financiranje. Svi podaci iz upitnika prevode se na engleski jezik te se putem operatera portala objavljuju u jednoj od predviđenih rubrika.

U slučaju zainteresiranosti investitora za bilo koji projekt isti se provjerava putem službenih servisa Hrvatske gospodarske komore te se nakon provjere povezuje s poduzetnikom. Poduzetniku se, po potrebi, nudi sva pravna i ostala stručna pomoć tijekom realizacije projekta. Sav postupak prikupljanja podataka, obrade, prijevoda, prikupljanja ponuda te provjere investitora je besplatan.

Iz Croadriainvesta očekuju do kraja godine prikupiti dvadesetak kvalitetnih projekata spremnih za investiranje. U pripremi su informativni skupovi i predavanja kako bi se javnost upoznala s namjenom portala. Portal je u probnom radu pogonu od početka ove godine. Među zainteresiranim tvrtkama koje su oglasile vlastite projekte putem portala su tvrtke iz industrije roba i usluga, turizma te drvne industrije.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close