Centar Bundek još nije ni dovršen, a najskuplji stanovi već rasprodani

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2011. u 17:55

Sven Müller, član uprave Stipić grupe, koja unatoč teškom stanju u gospodarstvu ulazi u vlasničke strukture i brojne projekte, u razgovoru za Večernji list izjavio je kako se unatoč krizi prvo prodaju najskuplji stanovi.



Sven Müller / PXL

Stipić grupa ušla je u vlasničke udjele na projektu Ban centra, i to 40 posto, uključili su se u 20-postotnom udjelu i u Centar Bundek, preuzeli 50 posto vlasništva na projektu Nade Dimić i pokrenuli vlastitu investiciju gradnje stambenih objekta u Harambašićevoj. Paralelno s tim u Zagrebu grade novi City Center One na Žitnjaku. Rade i na trgovačkom centru u Varaždinu, kao i centru u Splitu.

Stipić grupa, kaže Müller, kao suinvestitior sudjeluje u projektima čija je ukupna vrijednost 180 milijuna eura, no očekivana dobit društva u ovo recesijsko vrijeme svodi se na tri do pet posto ukupnih prihoda, “što je vrlo dobar rezultat s obzirom na cijenu kapitala”.

Za centar Bundek, poslovno-stambeni komoleks s 227 stanova i 17 tisuća četvornih metara poslovnog prostora, kaže kako bi trebao biti dovršen u svibnju, a do useljenja bi trebalo doći u kasno ljeto. Do sada je prema Müllerovim tvrdnjama za Večernji list sklopljeno već 110 kupoprodajnih ugovora za stanove, a “najskuplji su stanovi već rasprodani”. Cijene su na toj lokaciji od 1900 do 2600 eura.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

laši laši laši me, ti me lašeš najbolje………..
neka ministarstvo financija pokaše plačeni porez na nekretnine?

a uporabna dozvola?

New Report

Close