Čelnik japanskog diva prvi put u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2014. u 12:15
Dusko Marusic/PIXSELL

Termoelektrana Plomin C jedan je od najvećih greenfield investicijskih projekata u novijoj povijesti Hrvatske

Hiroshi Tachigami, predsjednik Marubeni Europower Ltd. dolazi u Hrvatsku na konferenciju Energy Market Forum, 28. listopada 2014. u Malu dvoranu Lisinski.

Termoelektrana Plomin C jedan je od najvećih greenfield investicijskih projekata u novijoj povijesti Hrvatske i najveća pojedinačna investicija u hrvatski energetski sustav od neovisnosti naovamo.

U tijeku je proces odabira strateškog partnera Hrvatskoj elektroprivredi u tom projektu, a najpovoljnijom ponudom ocijenjena je ona konzorcija na čelu s japanskom multinacionalnom kompanijom Marubeni.

Eventualni ulazak Marubenija na hrvatsko tržište značajan je događaj ne samo zbog projekta u Plominu, već i zbog potencijalnog interesa japanske kompanije za neke druge investicije u našem energetskom sektoru.

Marubeni Europower tvrtka je kćer japanske Marubeni korporacije zadužena za sve njezine investicije u energetskom sektoru u Europi, pa tako i za ovdašnje projekte. 

Ne propustite prvu javnu prezentaciju planova japanskog poslovnog diva u Hrvatskoj. 

Energy Market Forum, jedina je domaća stručno-izložbena manifestacija tematski fokusirana isključivo na problematiku energetskog tržišta, već se etablirao kao tradicionalno mjesto susreta profesionalaca, vodećih domaćih igrača na energetskim tržištima, neovisnih konzultanata i predstavnika nadležnih regulatornih tijela.

Sve informacije o konferenciji, programu i kotizacijskim paketima možete pročitati na linku.

Komentirajte prvi

New Report

Close