‘Čehok bi se Varaždincima trebao ispričati za štetu nanesenu gradu ’

Autor: Poslovni.hr , 16. lipanj 2012. u 10:00

Nakon što se bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas na konferenciji za novinare u Varaždinu ispričao građanima tog grada što je prije godinu dana podnio ostavku na dužnost gradonačelnika, jer ih je time „izručio na milost i nemilost jednoj nesposobnoj, lažljivoj i nekompetentnoj vlasti, koja će Varaždin dovesti do ruba propasti“, priopćenjem je reagirao aktualni varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.



Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš / PXL

„Nemam posebnih komentara na izjave gospodina Čehoka jer je iznošenjem nama poznatog stava o problematici smeća samo potvrdio za čije je interese radio i dalje nastavlja raditi. Ovim istupom još jednom je objasnio da se već davno svrstao na stranu koja je željela građanima masno naplatiti njegove sumnjive dogovore. Građani Varaždina to dobro znaju i nije mi jasno odakle potreba da im se to stalno ponavlja jer su svoje mišljenje prema takvoj politici rekli na izborima“, poručio je Habuš.

U priopćenju je naveo da se u trenutku kad su on i njegovi suradnici pronašli rješenje problema smeća, štiteći pritom interes građana, koordinirano medijski napada njega osobno i aktualnu gradsku vlast.

„Tim nervoznim reakcijama najavljuje se politička kampanja za koju je ipak malo prerano. Mi ozbiljno radimo kako bismo riješili sve nagomilane probleme koji su ostavljeni, a on neka se odmara u saborskoj mirovini koju je sam izabrao. Ako se politički želi vratiti, pa je osjetio potrebu za ispriku građanima, bilo bi korektno da se ispričao za sve one štete koje je nanio ovom gradu u vrijeme svog mandata. No, o tome će odlučiti sud koji ne traži ispriku već odgovornost. Ovakve pokušaje povratka u politiku u stilu ‘suza sina razmetnoga’ već smo vidjeli i znamo kako su neslavno propali“, poručio je Habuš komentirajući današnji istup svog prethodnika na funkciji varaždinskog gradonačelnika.

Čehok, koji je ostavku podnio prije otprilike godinu dana, nakon što je uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u malverzacijama kojima je gradski proračun oštećen za višemilijunske iznose, ustvrdio je danas u Varaždinu da aktualna gradska vlast „laže, obmanjuje i koristi nepotpune podatke i dezinformacije, kako bi prikrila svoju nesposobnost“, te da je situacija s otpadom sramota za Varaždin. Istaknuo je da je gradonačelnik Goran Habuš nekoliko puta prekršio svoje ovlasti, zlorabio položaj, prevario gradske vijećnike i obmanuo ih da donesu odluke koje su nezakonite, a što će, kazao je, na kraju građane Varaždina koštati vjerojatno trostruko više nego je prvotno trebalo.

Rekao je da su „Habuš, Čačić i ekipa“ zbog svojih osobnih obračuna s Davorom Pataftom, doveli grad Varaždin u bezizglednu pravnu poziciju, dodavši da zasad nema nikakvih političkih ambicija, ali da smatra da će se, ukoliko se stvari budu dalje ovako razvijale, morati osobno angažirati.

Pataftina tvrtka T7VIS izgradila je tvornicu za mehaničko-biološku obradu otpada u koju aktualna gradska vlast odbija predati otpad jer smatra da je bivša vlast na čelu s Čehokom s Pataftinom tvrtkom sklopila ugovor štetan za grad.

Čehok: Žao mi je što sam podnio ostavku

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close