Čačić o Diokiju: Ne postoji ekonomska isplativost proizvodnje u Zagrebu

VIJESTI 22.5.2012. 16:15 Poslovni dnevnik

Nismo zadovoljni obnovom Ininih rafinerija, ali krivicu ne treba tražiti samo na jednoj strani, rekao je danas prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Nezadovoljavajućem stanju pridonijeli su i država i lokalna samouprava, rekao je Ćačić odgovarajući na pitanje novinara nakon otvaranja radova na projektu pridobivanja dodatnih količina nafte i plina iz starih bušotina koje je danas održano u Ivanić Gradu.

Zbog kredita za Omblu HEP ne može ući u Dioki

Pritom je spomenuo kako je država povlačila dividendu iz Ine čime ju je u znatnoj mjeri onemogućila u provedbi investicija.

Na pitanje je li s upravom Ine i predstavnicima MOL-a razgovarao o izmjenama međudioničarskog ugovora za Inu, odgovorio da su održani brojni sastanci te da je svjestan kako će se oni morati nastaviti.

Upitan o budućnosti Diokija, Čačić je kazao kako ne postoji ekonomska isplativost proizvodnje u Zagrebu te da su u tijeku nastojanja za nastavak proizvodnje na Krku.

Zamoljen za komentar mogućnosti ulaska Vladinih dužnosnika u Nadzorni odbor Ine, predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott je rekao da je to stvar dioničara, a isti odgovor je dao i na pitanje razmatra li se mogućnost izmjene međudioničarskog ugovora hrvatske Vlade i MOL-a.

(Hina/pd)

Seminari

 1. Ključne riječi
 2. Radimir Čačić
 3. DIOK (DIOKI d.d.)
Komentari ( 3 )
 1. vgboy
  vgboy 14:06 24.5.2012.

  svoju matematiku sačuvaj za svoja poduzeća

 2. boogie3123
  boogie3123 19:04 22.5.2012.

  Tako nam Bog pomogao <a href=”http://krediti-zagreb.com [krediti-zagreb.com]” rel=”nofollow”>krediti</a>

 3. jman
  jman 16:35 22.5.2012.

  Trgovina s Mađarima je krenula,prva žrtva je DIOKI

Samo registrirani korisnici mogu komentirati

Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje!

Prijavi se ovdje!

Povratak na vrh