Čačić je sve što misli o Ini ‘rekao prije dva dana’

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2012. u 16:20

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić ponovio je danas kako je prvi zadatak države da kroz svoje ovlasti koje ima kao drugi veliki dioničar Ine osigura uspješno funkcioniranje te kompanije.

Čačić je to rekao odgovarajući na upit novinara da komentira traženje hrvatskih članova Nadzornog odbora Ine da predsjednik Uprave Zoltan Aldott podnese ostavku, kao i oštru kritiku ministra financija Slavka Linića koji je danas izjavio kako je istina da mađarski MOL može Inom upravljati i bez hrvatske Vlade, ali da u tom trenutku “oni otvaraju rat s hrvatskom državom”.

“O tome sam sve rekao prije dva dana. Prvi zadatak države je da osigura, i kroz svoje ovlasti koje ima kao drugi veliki dioničar, uspješno funkcioniranje Ine. Mi sasvim sigurno kao država moramo biti dio rješenja, a ne problema, to je naša najveća tvrtka i naš najveći izvoznik”, kazao je Čačić. “Problemi su ozbiljni, problemi su objektivni, ali sasvim sigurno nećemo ih rješiti na televiziji”, rekao je Čačić koji je nazočio potpisivanju ugovora za projekte u vodnom gospodarstvu u Hrvatskim vodama. Tri hrvatska člana Inine Uprave zatražila su izvanrednu sjednicu Uprave jer smatraju da su marginalizirani u donošenju odluka, a da Inom upravlja MOL preko predsjednika Uprave Zoltana Aldotta.

Hrvatski članovi Uprave Ine ujedno su predložili usklađenje internih dokumenata i načina rada Uprave sa Zakonom o trgovačkim društvima i Poslovnikom o radu Uprave. Nakon sastanka Uprave u utorak iz Ine su priopćili kako se o tim prijedlozima nije formalno glasovalo jer je zaključeno da prijedlog treba dodatno razraditi. Prema neslužbenim informacijama, koje su prenijeli mediji, na toj sjednici predsjednik Uprave Ine Aldott burno je reagirao, a mediji su danas objavili da su hrvatski članovi Nadzornog odbora Ine zatražili njegovu ostavku.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close