Buljubašić uzeo mirovinu od HEP-a, pokupio kovčege i otišao u Australiju

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2012. u 09:50

Prije samo tri godine Rade Buljubašić tvrdio je kako nikada neće napustiti HDZ i otići iz Hrvatske koju je stvarao 20 godina. Tada je u javnost isplivala afera njegova uhljebljenja u HEP-u zbog koje se trenutno vodi sudski postupak na zagrebačkom Županijskom sudu protiv bivšeg šefa uprave te tvrtke Ivana Mravka i Željka Dorića, Mladena Belje i Aleksandra Bernika, piše Večernji list.

Podsjetimo, Buljubašić je svojim djelovanjem zadužio HDZ za mandata Ive Sanadera pa su mu se stranački kolege odlučili odužiti fiktivnim zapošljavanjem u HEP-u nakon povratka iz Australije. No zbog najezde milijunskih afera koje su se nanizale nakon što je raskrinkan sustav upravljanja i trošenja, ne samo u HEP-u, već i u čitavoj državi nakon Sanaderova odlaska s vlasti, danas se nitko više ni ne sjeća slučaja Buljubašić, čiji se protagonist u međuvremenu, čini se, predomislio.

Naime, Buljubašić je u HEP-u uzeo mirovinu, spakirao kovčege i ponovno otišao u Australiju, a činjenica je isplivala na površinu nakon što se on krajem lipnja nije pojavio na sudu na koji je pozvan da svjedoči o okolnostima dobivanja posla u HEP-u.

Buljubašić je u HEP-u radio od 2006. do 2009. godine te je, prema tvrdnjama tužiteljstva, već i prije zapošljavanja dobio službeni mobitel, a bile mu je omogućena i kupnja HEP-ova stana po povlaštenoj cijeni.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

kakvu mirovinu je ovaj krpelj uzeo? tko mu je dao mirovinu?

Jos to nisu presudili? Nase sudove bi stvarno trebalo zatvoriti i prebaciti vosdjenje predmeta na neki automatizirani document management sustav, a suce zamijeniti studentima pravnog faksa. Brze bi islo i ucinkovitije.

New Report

Close