Buljubašić uzeo mirovinu od HEP-a, pokupio kovčege i otišao u Australiju

Prije samo tri godine Rade Buljubašić tvrdio je kako nikada neće napustiti HDZ i otići iz Hrvatske koju je stvarao 20 godina. Tada je u javnost isplivala afera njegova uhljebljenja u HEP-u zbog koje se trenutno vodi sudski postupak na zagrebačkom Županijskom sudu protiv bivšeg šefa uprave te tvrtke Ivana Mravka i Željka Dorića, Mladena Belje i Aleksandra Bernika, piše Večernji list.

Podsjetimo, Buljubašić je svojim djelovanjem zadužio HDZ za mandata Ive Sanadera pa su mu se stranački kolege odlučili odužiti fiktivnim zapošljavanjem u HEP-u nakon povratka iz Australije. No zbog najezde milijunskih afera koje su se nanizale nakon što je raskrinkan sustav upravljanja i trošenja, ne samo u HEP-u, već i u čitavoj državi nakon Sanaderova odlaska s vlasti, danas se nitko više ni ne sjeća slučaja Buljubašić, čiji se protagonist u međuvremenu, čini se, predomislio.

Naime, Buljubašić je u HEP-u uzeo mirovinu, spakirao kovčege i ponovno otišao u Australiju, a činjenica je isplivala na površinu nakon što se on krajem lipnja nije pojavio na sudu na koji je pozvan da svjedoči o okolnostima dobivanja posla u HEP-u.

Buljubašić je u HEP-u radio od 2006. do 2009. godine te je, prema tvrdnjama tužiteljstva, već i prije zapošljavanja dobio službeni mobitel, a bile mu je omogućena i kupnja HEP-ova stana po povlaštenoj cijeni.

(pd)

Komentari (2)
  • tramell
    tramell 15:17 3.7.2012.

    kakvu mirovinu je ovaj krpelj uzeo? tko mu je dao mirovinu?

  • VasIsusK
    VasIsusK 10:03 2.7.2012.

    Jos to nisu presudili? Nase sudove bi stvarno trebalo zatvoriti i prebaciti vosdjenje predmeta na neki automatizirani document management sustav, a suce zamijeniti studentima pravnog faksa. Brze bi islo i ucinkovitije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve