Bugarska burza – poželjna udavača

Autor: Igor Prstec , 08. prosinac 2006. u 17:30

Direktor za međunarodne poslove bugarske burze, Panteley Karassimeonov, je izjavio kako će se sljedeći tjedan, 15. prosinca, sastati čelni ljudi Deutsche Boerse i Bugarske burze. Ova vijest je indikativna jer dolazi u isto vrijeme sa najavama njemačke burze o potrebi sklapanja tješnje suradnje sa manjim europskim burzama. Prema Karassimeonovu, Nijemci će prezentirati njihovu viziju strateškog partnerstva između dviju burzi.
Da podsjetimo, Deutsche Boerse je napustio utrku za preuzimanje Euronexta nakon što je postalo jasno kako neće moći parirati ponudi NYSE Group. Kako je frankfurtski operater u ovom slučaju ostao praznih ruku ne čudi njegovo prebacivanje fokusa na manje burze zemalja u razvoju.
Bugarska burza je u 44 postotnom vlasništvu države no nedavno su ukinute restrikcije ulasku stranog kapitala čime se otvorio put za privatizaciju. Ostatak vlasništva imaju banke, brokerske kuće i osiguravajuće kompanije. Karassimeonov je otkrio kako su bugarsku burzu posjetile i drugi interesenti uključujući Atensku burzu, Bečku burzu i OMX.

Komentirajte prvi

New Report

Close