Bubalo: Kod Mesića sam išao sa Sanjom Marketić i Drmićem

Autor: Poslovni.hr , 19. rujan 2012. u 17:45

Znao sam da je slučaj Glavaš u to vrijeme povodom žalbi na Vrhovnom sudu, pa mi je bilo normalno da mi međusobno komuniciramo o slučaju, kazao je Bubalo

I Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka, jedan je od onih svjedoka koji svjedočeći na suđenju osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, optuženom za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš, ima “problema” s pamćenjem. Naime, Bubalo je danas na zagrebačkom Županijskom sudu, često govorio kako se nečeg ne sjeća, pa se tako primjerice nije mogao sjetiti da se u srpnju 2010. u jednom kafiću u Osijeku našao sa Sanjom Marketić, Vladimirom Šišljagićem, Davorom Borasom i Dariom Opačkom.

Pamćenje mu nisu osvježile ni fotografije koje su snimljene dok je policija tajno pratila S. Marketić, za koju je Bubalo inače kazao da je ”poznaje, no s njom nema nikakav odnos, jer je ona naprosto novinarka”. No tu “naprosto novinarku”, poveo je sa sobom u srpnju 2010. u ured predsjednika Stjepana Mesića. Kako je pojasnio, u srpnju 2010. bio je u Zagrebu, gdje se našao s Ivanom Drmićem i S. Marketić. Prvo su bili na piću, nakon čega su svi troje otišli kod Mesića.

– S Mesićem sam u prijateljskim odnosima i znam navratiti kod njega kada sam u Zagrebu. Drmić i S. Marketić su me na toj kavi pitali kud idem, i kada sam im kazao da idem do Mesića, pitali su me mogli i oni sa mnom. I Mesić je, kada je nenajavljeno dolazio kod mene, sa sobom znao dovodite neke ljude – kazao je Bubalo.

Pojasnio je kako se ne sjeća da su tom prigodom Drmić i S. Marketić razgovarali s Mesićem, a nije se mogao sjetiti ni je li on predsjednika pitao za slučaj Glavaš. No tada mu je Tonći Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, predočio iskaz iz istrage, u kojem je Bubalo kazao kako je Mesića pitao ima li zbog Glavaša pritiska iz inozemstva ili iz HDZ-a.

– Je, tada sam to rekao. Znao sam da je slučaj Glavaš u to vrijeme povodom žalbi na Vrhovnom sudu, pa mi je bilo normalno da mi međusobno komuniciramo o slučaju – kazao je Bubalo.

Odgovarajući na pitanja, kazao je da mu Drmić i S. Marketić nisu rekli zbog čega su htjeli ići kod Mesića, te da mu ni oni niti Mesić nisu kazali je li takvih sastanka s bivšim predsjednikom bilo još. Dodao je i da mu nije poznato da su S. Marketić i Drmić protiv nepoznate osobe podnijeli kaznenu prijavu zbog reketarenja.

– Sve što znam o tome, doznao sam iz novina – kazao je Bubalo.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close