Brodotrogir za švicarsku kompaniju gradi dva jedrenjaka za krstarenje

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2012. u 12:55

U Brodotrogiru d.d. potpisana su dva ugovora za putničke jedrenjake za krstarenje (Passenger Sailing Ship), priopćeno je iz tvrtke.




Ovo je sastavni dio strategije definiran Integralnim planom razvitka, odnosno Programom restrukturiranja Brodotrogira d.d., a isto tako kontinuitet i rezultat aktivnosti na popravcima, rekonstrukcijama, takvih i sličnih plovila duži niz godina. Brodovi, radnog naziva Novogradnja 327 i Novogradnja 328, će biti oko 90 metara duljine na kojem će se moći smjestiti 44 putnika. Pokretat će ih dva glavna pogonska stroja i postizat će brzinu od 14 čvorova. Jedrenjaci će biti opremljeni s 3 jarbola i 7 jedara.

Brodovi se grade za brodarsku kompaniju iz Švicarske, a isporuka je planirana u 2014. godini. Brodotrogir na ovaj način otvara prostor u novim nišama u kojima je bio prije 40 godina. Projekt ovog inovativnog i posebnog broda izradili su Brodotrogirovi stručnjaci, što je i dalje dokaz da se u primjeni najmodernijih tehnologija, inovativnih projektnih i izvedbenih rješenja, tehničkim perfomansama, pouzdanošću, nastoji uvijek biti ispred svoje konkurencije.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jedrenjaci za krstarenje[/url] su postali vrlo popularni među turistima, posebice kod starijih osoba. Stoga se izgradnjom ovakvih jedrenjaka ne može pogriješiti jer ljudi sve više žele imati veću privatnost na odmoru, a uptravo je to ono što im takvi jedrenjaci omogućuju.

New Report

Close