Brodogradilište 3. maj isporučilo brod za Tankersku plovidbu

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2011. u 16:35
PXL

U brodogradilištu 3. maj danas je naručitelju Tankerskoj plovidbi iz Zadra predan tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija “Vinjerac”, nosivosti 51.800 tona.

Tanker je dugačak 195,3 metra, širok 32,2 metra, visine 17,8 metara i plovit će pod hrvatskom zastavom. Riječ je o drugom od dva broda istih osobina za zadarskog naručitelja, čija je gradnja ugovorena još 2007. Istim ugovorom, a u sklopu programa gradnje brodova u domaćim brodogradilištima za domaće brodare, ugovorena je gradnja još dva broda za Uljanik plovidbu iz Pule.

Predsjednik Uprave Tankerske plovidbe Ive Mustać kazao je da je uloga Vlade u projektu bila ključna jer je osigurala uvjete da taj posao bude uspješan. Unatoč otežanom poslovanju u floti ćemo imati još jedan suvremeni brod, rekao je Mustać i najavio da će u floti Tankerske plovidbe uskoro biti još dva nova broda, izgrađena u Južnoj Koreji.

Naglasio je da bi ta tvrtka rado ponovno gradila u 3. maju, gdje imaju prekrasna iskustva s dva posljednja broda, te da, ako se ostvare uvjeti kao za te brodove, neće biti problema za gradnju u domaćim brodogradilištima. Mustać je još rekao da je njegova tvrtka platila svjetsku, tržišnu cijenu za nove brodove i u Južnoj Koreji i u 3. maju, a da je tržišna cijena oko 36 milijuna dolara.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

a za koga će voziti!pogledajte kvartalna izvješća tnpl,,,,,,

New Report

Close