British Airways: Letovi Zagreb-London odsad na terminalu T5

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2013. u 14:00
Terminal 5

British Airways je najavio da će od 31. ožujka 2013. godine, svi letovi sa zračne luke London Heathrow do Zagrebačke zračne luke Pleso biti premješteni na London Heathrow Terminal 5.

British Airways je najavio da će od 31. ožujka 2013. godine, svi letovi sa zračne luke London Heathrow do Zagrebačke zračne luke Pleso biti premješteni na London Heathrow Terminal 5. Raspored uključuje jutarnji polazak iz Londona u 8.50 te dolazak na zagrebački Pleso u 11.55. Nadalje, polazak s Plesa je zakazan u 13.05, s dolaskom na London Heathrow Terminal 5 u 14.15. Kako ističe se u priopćenju, ova promjena predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na prvotni ljetni raspored za 2013. godinu i omogućuje izvrsnu vezu u oba smjera do najtraženijih destinacija iz Hrvatske, uključujući New York, Toronto, Chicago, Washington, Boston, Las Vegas, Denver, Los Angeles i mnoge druge.

Kao rezultat navedene promjene terminala vrijeme potrebno za transfer na Terminalu 5 skraćuje se sa sadašnjih 90 minuta na 60, i time omogućava jednostavniji transfer svim putnicima koji nastavljaju putovanje iz Londona. Na relaciji Zagreb – London Heathrow u ljetnom redu letenja. letjeti će se tipom zrakoplova Airbus 320 i 321 te se time povećava kapacitet u usporedbi s trenutnim zimskim redom letenja, i dalje nudeći vrhunsku uslugu na kratkim letovima. Poboljšani raspored i promjena terminala rezultat su povratnih informacija koje su nam dali naši gosti i partneri.

British Airways i njegova partnerska zrakoplovna kompanija Iberia su jedini stanari Terminala 5 na London Heathrowu od otvaranja 27. ožujka 2008. godine. Na Terminalu 5 otprilike dnevno ima između 480 i 530 letova. Dnevno terminalom prođe između 60,000 do 75,000 putnika, a u vrsnim danima više od 80,000 putnika dnevno prođe ovim terminalom. Sa Terminala 5 se leti na više od 100 različitih destinacija.

Terminal 5, središnji terminal British Airwaysa, putnici su nedavno proglasili najboljim svjetskim terminalom. Istraživanje je organizirao Skytrack, nezavisna agencija za istraživanje tržišta, među 12 milijuna anketiranih putnika tijekom 10 mjeseci, a obuhvaća 388 zračnih luka u svijetu.  

Mirjana Dostal, Direktorica British Airwaysa za Hrvatsku je izjavila: „Ovo je zaista uzbudljiva vijest za sve nas. To je ono što su naši gosti tražili i oduševljeni smo što smo promijenili raspored dolazaka, polazaka i omogućili našim putnicima bolji transferni proizvod.  Nadamo se da će poboljšanje naših usluga na zemlji uz izvrsnu uslugu na letovima nakon ponovnog uvođenja direktnog dnevnog leta od Londona do Zagreba 9. prosinca 2012 približiti još više British Airways putnicima iz regije.“

Komentirajte prvi

New Report

Close