Britanci više troše na hranu, manje na odjeću… Zbog toga pati i Marks&Spencer

Autor: Poslovni.hr , 10. srpanj 2012. u 13:35

Britanski trgovački lanac Marks & Spencer (M&S) izvijestio je u utorak o padu prodaje grupe u prvom tromjesečju zbog teških uvjeta trgovanja.

Ukupna prodaja pala je u 13 tjedana do 20. lipnja za 0,7 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne financijske godine, priopćio je M&S za Londonsku burzu. Prodaja u britanskim trgovinama kliznula je u prvom tromjesečju 0,9 posto, dok je na godišnjoj razini bila u minusu 2,8 posto. Prodaja u inozemstvu porasla je 0,9 posto.

U promatranom je razdoblju prodaja hrane u Velikoj Britaniji porasla 0,6 posto, ali je pala prodaja odjeće i ostalih proizvoda, i to za 6,8 posto, što je najgori rezultat od prosinca 2008.

“Naše poslovanje s hranom opet je zabilježilo snažne rezultate dok je ono s robom široke potrošnje razočaralo s obzirom na tešku sezonu trgovanja”, rekao je izvršni direktor Marc Bolland. Slabi podaci o prodaji pojačat će pritisak na Bollanda na godišnjoj skupštini dioničara koja će biti održana tokom dana. Očekuje se da će mnogi dioničari glasovati protiv njegove velike plaće.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close