Branislav Šutić razriješen dužnosti ravnatelja NP Plitvička jezera

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2012. u 16:15

Nakon što je Branislav Šutić 6. lipnja stavio svoj mandat ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera na raspolaganje ministrici zaštite okoliša i prirode Mireli Holy što je ona prihvatila, danas je zamjenik ministrice Hrvoje Dokoza donio rješenje o njegovom razrješenju i za v.d. ravnateljice imenovao Rožu Poznanović, dosadašnju direktoricu financija u NP Plitvička jezera, priopćeno je iz ministarstva.

Rješenje o razrješenju ravnatelja NP Plitvička jezera Branislava Šutića stupa na snagu s danom 15. lipnja 2012. godine. U roku od 30 dana Upravno vijeće NP Plitvička jezera provest će natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja te javne ustanove, navodi u priopćenju glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prirode Marina Halužan.

Upravni sud RH je 27. listopada prošle godine donio presudu kojom je poništio rješenje o imenovanju Branislava Šutića, ravnateljem Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera, koje je potpisao bivši ministar kulture Božo Biškupić, u čijoj je nadležnosti tada bila zaštita prirode. Slijedom toga, Branislav Šutić je 6. lipnja stavio svoj mandat ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera na raspolaganje ministrici zaštite okoliša i prirode Mireli Holy što je ona prihvatila, doznaje se od glasnogovornice Halužan.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close