Bračani plaču za preminulim ruskim tajkunom

Leonid Gart u Selcima se pojavio prije šest godina. Nitko nezna što ga je točno navelo da posjeti Brač, no on nije bio jedini bogati Rus koji se odlučio smjestiti upravo na tom otoku. Naime, još je nekoliko njih ondje kupilo nekretnine, piše Slobodna Dalmacija.

Mještani tvrde kako se bogati Rus naprosto zaljubio u taj kraj te je s velikim planovima počeo uređivati svoje imanje. S zebnjom u glasu, pitaju se što će se sada dogoditi. Velika mramorna kuća širi se kraj ceste, završni radovi još su u tijeku, a nedavno se zahuktala i gradnja kuće s bazenom. To je trebala biti prava rezidencija, no vjeruju da i hoće jer je na Brač, jednako kao Gart, pala i njegova žena.

Bračani kažu kako je Leonid često posjećivao taj otok, a osim radova na svojoj kući, navodno je imao i drugih velikih planova. Jedan od njih bio je i gradnja ekskluzivnog hotela. Želio je obnoviti park u Selcima, donirao je za asfalt, obnovio je plažu i redovito održavao obalu…sa sjetom se prisjećaju mještani.

Khazova izjava o tome kako je Gart nedavno unajmio tjelesne čuvare razljutila je mještane, koji tvrde da to nije istina. Radnik u kamenarskom pogonu u kojem je Gart nabavljao kamen, Denis Brozanović, isto je pun riječi hvale za preminulog ruskog oligarha. Kazao je kako je Gart bio izuzetno fin i ugodan čovjek koji nikad nije kasnio sa plaćanjem.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!