Bosch u Hrvatskoj i BiH ostvario rast prometa od 15 posto

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2012. u 15:30

Tvrtka Robert Bosch d.o.o., regionalna podružnica njemačke Grupe Bosch, prošle je godine na hrvatskom i tržištu BiH ostvarila porast prometa od 15 posto, na 32 milijuna eura, a unatoč krizi i smanjenoj kupovnoj moći u Hrvatskoj očekuju da će i ove godine zabilježiti dalji rast koji već imaju u prva četiri mjeseca.

Istaknuo je to na današnjoj godišnjoj konferenciji Boscha u Zagrebu generalni direktor te kompanije za Adria regiju Javier Gonzales Pareja kazavši da su u Boschu zadovoljni poslovanjem u Hrvatskoj, gdje su samo prošle godine uveli stotinu novih inovativnih proizvoda te nastavili s uvođenjem sigurnosnih tehnologija i sustava. Osim u Hrvatskoj i regiji Bosch je kao jedan od vodećih svjetskih dobavljača tehnologije i usluga i u svijetu prošle godine zabilježio znatan rast prihoda od prodaje, za 9 posto, na 51,5 milijardi eura.

Takav ukupni rast, koji je pratio i rast prodaje u sva tri njihova segmenta (automobilska i industrijska tehnologija te potrošna roba i građevinska tehnologija), i za Bosch je, kako je kazao Pareja, bio iznenađenje s obzirom da je u svijetu još prisutna kriza, ali i dokaz da se trend rasta potražnje za modernim tehnologijama nastavlja. U svijetu ove godine Bosch očekuju rast prometa od 3 do 5 posto, a nastavit će i s velikim ulaganjima, pri čemu će kapitalni izdaci slično kao i prošle godine prijeći 3 milijarde eura.

Na razvoj i istraživanje ove će godine potrošiti 4,6 milijardi eura ili 400 milijuna eura više nego prošle godine, a vjeruju da će i ove godine dodatno zapošljavati ljude kojih sada u svijetu, nakon lanjskih novozaposlenih 19 tisuća ukupno imaju gotovo 303 tisuće. U Hrvatskoj je Bosch prisutan zadnjih 15 godina, a danas zapošljava 60 ljudi.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

60 trgovaca

New Report

Close