Boris Mikšić istaknuo kandidaturu za hrvatskog predsjednika

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2009. u 14:25

Američki poduzetnik i hrvatski iseljenik Boris Mikšić objavio je danas kandidaturu za hrvatskog predsjednika na sljedećim izborima.

Nezavisni kandidat Boris Mikšić, koji se drugi put kandidira za predsjednika, rekao je da će, zahvaljujući svojemu bogatom poduzetničkom iskustvu, državom upravljati poput menadžera nastojeći iskoristiti sve hrvatske mogućnosti te okrenuti Hrvatsku i njezine građane prosperitetu i budućnosti.

“Hrvatska je danas brod bez kormilara koji je počeo tonuti, a izlaz iz krize mogu ponuditi samo snažni, karizmatični i financijski neovisni ljudi kojima politika ne služi za bogaćenje, nego za ostvarenje ideja i vizija”, ocijenio je Mikšić na konferenciji za novinare na kojoj je objavio kandidaturu.

“Trebaju nam snažni predsjednički kandidati, poput Baracka Obame, koji bi ponudili novi smjer razvoja”, ustvrdio je, dodajući kako je razočaran dosadašnjim kandidatima za koje je rekao da nemaju ni snažnu osobnost ni viziju. Po njegovu mišljenju, samo bi kandidature Ive Sanadera ili Milana Bandića mogle osnažiti predsjedničku kampanju i dati joj na važnosti.

Ako bude izabran za predsjednika, Mikšić je rekao da će se u prvome redu obračunati s korupcijom, te da će vratiti ponos i dostojanstvo hrvatskome narodu, nametnuti hrvatske uvjete u pregovorima s Europskom unijom, a “Slovencima neće dati ni kap hrvatskog mora”.

Na novinarski upit očekuje li “prljavu kampanju”, rekao je da su ga prošli put mediji proglasili “kradljivcem, zlostavljačem žena i krivotvoriteljem potpisa”, te kako ga zato ništa više ne može iznenaditi.

Boris Mikšić rodio se 1948. u Zagrebu, gdje je diplomirao na Strojarskom fakultetu, a zatim otišao u SAD. U Minnesoti je završio studij inženjeringa proizvodnih sustava, a 2000. proglašen je poduzetnikom godine u saveznim državama Minnesoti i Dakoti.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close