B.net započeo sa komercijalnim radom

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2007. u 15:45

Operativni direktor B.neta Željko Batistić očekuje da će novim ulaganjima i uslugama vrlo brzo postati drugi ili treći hrvatski telekom operater po broju korisnika, tim više što imaju vlastitu infrastrukturu i ne ovise o HT-u

Na hrvatskom telekom tržištu danas je s komercijalnim radom počela nova tvrtka B.net Hrvatska, nastala ovogodišnjim spajanjem dva vodeća hrvatska kabelska operatera DCM-a i Adriatic kabela, koja u idućih godinu dana u razvoj mreže i usluga planira uložiti 10 milijuna eura. Nova tvrtka i njeni planovi predstavljeni su na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu, pri čemu je vodstvo tvrtke najavilo da će nuditi cjelovite telekomunikacijske usluge odnosno Internet, telefoniju i televizijski program. Navedeni iznos ulaganja planiraju utrošiti u proširenje i modernizaciju vlastite kabelske mreže u Hrvatskoj, putem koje sada njihove usluge koristi 90 tisuća korisnika u sedam hrvatskih gradova. Do kraja ovog mjeseca korisnicima će ponuditi nove TV programe, dok do kraja listopada planiraju uvođenje tzv. dual i triple play paketa odnosno usluga koje objedinjuju kabelsku TV, širokopojasni Internet i telefoniju. Naznačili su i da će po cijenama biti povoljniji od konkurencije. Operativni direktor B.neta Željko Batistić očekuje da će novim ulaganjima i uslugama vrlo brzo postati drugi ili treći hrvatski telekom operater po broju korisnika, tim više što imaju vlastitu infrastrukturu i ne ovise o HT-u. Na novinarski upit Batistić je komentirao i problematiku vlasništva nad DTK mrežom u Hrvatskoj (distribucijsko telekomunikacijski kanali) kazavši kako očekuje brzo rješavanje toga problema, kao i da zbog zaštite tržišnog natjecanja ne bi bilo dobro da to ostane u vlasništvu samo jednog operatera.
Tvrtka B.net Hrvatska zapošljava 150 djelatnika, a osnovao ju je austrijski koncern Bewag iz Gradišća, koji je u travnju ove godine za 55 milijuna eura kupio tvrtke DCM i Adriatic kabel. Pojašnjavajući danas razloge te kupnje predsjednik Uprave Bewaga Hans Lukits istaknuo je potencijal hrvatskog telekomunikacijskog tržišta posebno u segmentu širokopojasnih usluga. U tom smislu očekuje i uspješnost poslovanja tvrtke B.neta Hrvatska, a posebno za dvije od tri godine kada Hrvatska, kako je kazao, pristupi EU.
(Hina)

Komentirajte prvi

New Report

Close