Blokada računa: Ingra izvijestila o raskidu ugovora teškog 50,9 mil. kn

Tvrtka Ingra na stranicama Zagrebačke burze izvijestila je o raskidu ugovora o izgradnji magistralne ceste Štip-Strumica u Makedoniji. Ugovor s Ingrom raskinula je makedonska Agencija državnih cesta.

Ugovor je zaključen 20. ožujka 2009. godine u vrijednosti od 50,9 milijuna kuna. Ingra je odradila i uspješno naplatila 85% ugovorenih radova, stoji u priopćenju. “Budući da su se u međuvremenu lokalni podizvođači Društva suočili s vlastitim poslovnim problemima koji su uzrokovali zastoj radova, Društvo se našlo u nezavidnom položaju te mu je time bilo onemogućeno dovršenje ugovora u cijelosti”, navode.

Prema ugovornim odredbama, Agencija državnih cesta raskinula je ugovor i naplatila garanciju što je rezultiralo blokadom računa tvrtke, koja je trenutno u postupku rješavanja blokade sa svojom poslovnom bankom.

(pd)

Komentari (4)
 • fahrudin
  fahrudin 23:37 14.5.2012.

  Bas mi ih je zao…samo sto ce sad i ostali vjerojatno poslati svoje zaduznice na naplatu.

  Tko zna koliki je stvarni iznos blokada, a sad pricaju utjesnu pricu za javnost…tamo neka Mk, ko da ce tko to istrazivat…

  Pa nije nedavno bezveze Peric Preplatitelj dao slucajno petama vjetra. Smrdi, smrdi jako… i ne zna se jel od glave ili repa ili se cijela crkotina od trulezi raspada.

 • gnjevni
  gnjevni 21:16 14.5.2012.

  kao i obično, nepotpuna informacija, a investitori nek sami izvlače zaključke. nažalost, za dionicu to znači samo jedan smjer.

 • miami
  miami 17:40 14.5.2012.

  Kao prvo , o ovom Ugovoru nitko puno ni ne zna.

  Ako je naplatila 85% izvedenih radova- po dobrom starom običaju - ZAVRŠNA SITUACIJE je sporna…ona vjerojatno
  uključuje viškove, manjkove- penale i slično ……i tu se svi posvade, gotovo uvijek.
  Ingra će riješiti problem- bilo bi korektno da znamo- kolika je blokada.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve