Blokada računa: Ingra izvijestila o raskidu ugovora teškog 50,9 mil. kn

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2012. u 17:10

Tvrtka Ingra na stranicama Zagrebačke burze izvijestila je o raskidu ugovora o izgradnji magistralne ceste Štip-Strumica u Makedoniji. Ugovor s Ingrom raskinula je makedonska Agencija državnih cesta.

Ugovor je zaključen 20. ožujka 2009. godine u vrijednosti od 50,9 milijuna kuna. Ingra je odradila i uspješno naplatila 85% ugovorenih radova, stoji u priopćenju. “Budući da su se u međuvremenu lokalni podizvođači Društva suočili s vlastitim poslovnim problemima koji su uzrokovali zastoj radova, Društvo se našlo u nezavidnom položaju te mu je time bilo onemogućeno dovršenje ugovora u cijelosti”, navode.

Prema ugovornim odredbama, Agencija državnih cesta raskinula je ugovor i naplatila garanciju što je rezultiralo blokadom računa tvrtke, koja je trenutno u postupku rješavanja blokade sa svojom poslovnom bankom.

(pd)

Komentari (4)
Pogledajte sve

Bas mi ih je zao…samo sto ce sad i ostali vjerojatno poslati svoje zaduznice na naplatu.

Tko zna koliki je stvarni iznos blokada, a sad pricaju utjesnu pricu za javnost…tamo neka Mk, ko da ce tko to istrazivat…

Pa nije nedavno bezveze Peric Preplatitelj dao slucajno petama vjetra. Smrdi, smrdi jako… i ne zna se jel od glave ili repa ili se cijela crkotina od trulezi raspada.

kao i obično, nepotpuna informacija, a investitori nek sami izvlače zaključke. nažalost, za dionicu to znači samo jedan smjer.

Kao prvo , o ovom Ugovoru nitko puno ni ne zna.

Ako je naplatila 85% izvedenih radova- po dobrom starom običaju – ZAVRŠNA SITUACIJE je sporna…ona vjerojatno
uključuje viškove, manjkove- penale i slično ……i tu se svi posvade, gotovo uvijek.
Ingra će riješiti problem- bilo bi korektno da znamo- kolika je blokada.

Katastrofa!
Blokirani račun, pa kuda ovo vodi?!
Uživajte!

New Report

Close