Blagi rast broja nezaposlenih u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr , 02. studeni 2011. u 11:50

Desezonirani broj nezaposlenih u Njemačkoj u listopadu je blago uvećan u odnosu na prethodni mjesec, pokazali su danas najnoviji podaci tamošnje agencije za rad.

Broj nezaposlenih u netom završenom listopadu uvećan je tako za 10.000 u odnosu na prethodni mjesec, na 2,941 milijun, objavila je savezna agencija za rad u mjesečnom izvješću za listopad. Desezonirana stopa nezaposlenosti time je uvećana na sedam posto, u usporedbi sa 6,9 posto u prethodnom mjesecu. Najnoviji podaci ukazuju na blagi zaokret na mjesečnoj razini u najvećem europskom gospodarstvu, nakon što je u rujnu broj nezaposlenih pao za 22 tisuće a u kolovozu za sedam tisuća, pokazuje mjesečno izvješće agencije.

Prema podacima savezne agencije koji pak ne uključuju sezonske čimbenike broj nezaposlenih u listopadu je pao na mjesečnoj razini za 59 tisuća, na 2,737 milijuna, a na godišnjoj za 204 tisuće. Stopa nezaposlenosti pritom se smanjila na 6,5 posto, s rujanskih 6,6 posto. “Pozitivni trendovi na tržištu rada uglavnom su nastavljeni. Broj nezaposlenih osoba je smanjen”, tumači čelnik te agencije Frank-Juergen Weise prilikom predstavljanja mjesečnog izvješća na tiskovnoj konferenciji.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close