Bizarne bankarske naknade: U RBA odštete za ropski rad, u Zabi ‘neosnovano reklamiranje troškova’

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2012. u 09:30

Hrvatske banke u godinu dana naplate više od tri milijarde kuna naknada i provizija – u 2010. godini 3,2 milijarde kuna, a u prvih šest mjeseci 2011. još 1,46 mlrd. kuna, piše Večernji list.

Koliko se toga odnosi na građane, a koliko na tvrtke u statistici nije vidljivo, no još je manje poznato koliko su te cijene realne, piše list. U RBA, primjerice, naplaćuju naknadu za “inočekove na ime ratnih odšteta za prisilni ili ropski rad” – minimalno sto kuna, a u Zabi i “neosnovano reklamiranje troškova”, piše list.

Banke naknade, napominje se, formiraju slobodno, bez ikakva nadzora ili obveze da objasne načela prema kojima odlučuju o njihovoj visini.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kada im ponestane ideja uvešće naknadu “naknada za obračun naknade” u iznosu od HRK 100 bez obzira na iznos naknade na koju se obračunava naknada!

RBA je lider. Imaju samo jedniu korespodentnu banku vani. RBA Austriju. I kad imate deviznu doznaku naj prije vas odere majka u Austriji pa onda kćerka u Hrvatskoj. Na doznaku od 100 eura oteli su mi 45 Eura. Prebacio sam se na drugu banku i plačam 60 kuna po doznaci bez obzira na iznos. Nakon cca godine dana nazove me neko iz RBA Hrvatska i pita zašto više ne koristim njihov račun (ko nas bre zavadi) koji je ostao aktivan jer su mi partneri znali pogreškom uplatiti novac tamo. Očito je migracija postala značajna pa se netko zapitao a šta radimo loše?

New Report

Close