BICRO: 1,1 milijun kuna za tri projekta unutar programa IRCRO

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2011. u 13:20

U prostorijama Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO, vladine agencije za provedbu vladinih programa potpore tehnologijskom razvoju, danas su potpisani novi ugovori unutar programa poticanja istraživanja i razvoja – IRCRO, kojim se financijski pomaže malim i srednjim poduzećima koja žele investirati u istraživanje i razvoj kroz poslovnu suradnju sa znanstvenim ustanovama.

Za istraživačko-razvojne aktivnosti tvrtkama Bioterra, Lens i Pro Integris odobreno je financiranje projekata u ukupnom iznosu od preko 1,1 milijun kuna što čini preko 50 posto ukupnih troškova projekata, priopćili su iz BICRO-a. Pomoć poduzeću Bioterra u realizaciji projekta pod nazivom “Razvoj i unaprjeđenje kapsuliranih proizvoda na bazi ekstrakta bilja” osigurati će Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek. Cilj projekta je razvoj kapsuliranih proizvoda na bazi ekstrakata bilja, kao i proizvoda na bazi biljnih mješavina primjenom suvremene tehnologije. Istraživanja tržišta pokazala su da potrošnja proizvoda na bazi bilja ima tendenciju rasta kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

Poduzeću Lens pomoć u realizaciji projekta pod nazivom “TEMP LINE IN – sustav za nadzor procesa u prehrambenoj industriji” osigurati će Prehrambeno biotehnološki fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba. Cilj projekta je daljnji razvoj TEMP-LINE IN sustava nadzora procesa u prehrambenoj industriji. Stupanjem na snagu paketa zakona i pravilnika iz područja hrane Hrvatska je preuzela obveze i prava iz EU legislative.

Projektu pod nazivom “Akvizicijsko-prilagodna jedinica” (Merging Unit – MU) poduzeća Pro Integris pomoć će osigurati Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita. Cilj projekta je razvoj uređaja tj. akvizicijsko-prilagodne jedinice (Merging Unit – MU) čiji koncept predstavlja sučelje za mjerne veličine prema uređajima zaštite, upravljanja i obračunskog mjerenja.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close