Bandića sutra čeka ‘dan D’ zbog 6,650 mlrd. kuna

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2011. u 11:10

Zagrebačka Gradska skupština na sjednici u ponedjeljak odlučivat će prolazi li ili pada gradski proračun za 2012. koji je predložila gradska uprava s gradonačelnikom Milanom Bandićem na čelu, ovaj put u drugom čitanju i s amandmanima gradskih zastupnika, a o tome će ovisiti i hoće li se grad suočiti s mogućnošću prijevremenih lokalnih izbora.

“Ako se ne prihvati predloženi proračun, zna se procedura, no ne bojim se izbora”, poručio je gradonačelnik Bandić uoči skupštinske sjednice i naveo kako su u gradskoj upravi nastojali prihvatiti većinu zastupničkih amandmana na proračun za 2012. iz prethodne rasprave predložen u visini od 6,650 milijarda kuna. Među prihvaćenim amandmanima je i povećanje stavke za subvencije ZET-u te stavke za podružnicu Upravljanje športskim objektima.

Na dnevnom redu je i izvješće o stanju gradske imovine za 2010. s obrađenim primjedbama i prijedlozima iznesenim na sjednicama skupštinskih radnih tijela. Tu su i prijedlozi odluka o dodjeli financijskih potpora za programe i projekte udruga i drugih pravnih i fizičkih osoba iz područja promicanja zdravlja i područja branitelja iz Domovinskog rata i njihove obitelji, boraca II. svjetskog rata i civilnih invalida rata te iz područja promicanja ljudskih prava, temeljnih vrijednosti Europske unije, pa zaštite okoliša i održive energetske politike, socijalnog i humanitarnog značenja od interesa za grad Zagreb i t.d.

Raspravljat će se i o nekoliko prostorno planskih dokumenata koji su već bili na dnevnom redu skupštinske sjednice, a sada su dorađeni, poput prijedloga odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Muellerova brega i prijedloga zaključka o provedbi projekta gradnje podzemne garaže s trgovačko-uslužnim sadržajima i športskom dvoranom na lokaciji srednjoškolskog igrališta Savska – Kačićeva – Klaićeva – Kršnjavoga po modelu javno-privatnog partnerstva.

Na skupštinskoj sjednici je oko 40-ak točaka, među kojima su i izvješće o radu gradskog zavoda za prostorno uređenje za 2010., plan zaštite i spašavanja za područje grada Zagreba, nekoliko točaka o kupnji i prodaji zemljišta te imenovanju ravnatelja gradskih kulturnih ustanova.

(Hina / pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close