Bandić: Uvijek je korisno čuti iskustva drugih, posebno onih koji su na postigli značajne rezultate

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2012. u 09:20

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je jučer ministra zaštite okoliša, klime i energetskog gospodarstva njemačke pokrajine Baden–Wuerttemberga Franza Unterstellera, a na sastanku je dogovorena uža suradnja stručnih skupina Zagreba i gradova Baden-Wuerttemberga.

U izlaganju o postignućima na području zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, ministar Untersteller je istaknuo kako je, pripremajući se za sastanak s gradonačelnikom Bandićem i proučavajući što se sve činilo zadnjih godina na tom planu, zaključio da politika zaštite okoliša u Zagrebu zauzima važno mjesto, da su pred upravom veliki izazovi, te da će rado, zajedno s kolegama, pomoći u realizaciji ambicioznih planova, priopćeno je iz gradonačelnikova ureda.

“Uvijek je korisno čuti iskustva drugih, posebno onih koji su na području energije, održivog razvoja i zaštite okoliša postigli značajne rezultate”, istaknuo je gradonačelnik Bandić dodavši da je u Zagrebu na tom planu u zadnjih 12 godina učinjeno doista mnogo. Izdvojio je sanaciju odlagališta otpada Jakuševec i izgradnju centralnoga pročistača otpadnih voda, te planiranu izgradnju spalionice. “Upravo u izgradnji spalionica, predstavnici Baden-Wuerttemberga imaju bogato iskustvo. Danas imaju čak šest spalionica i nijedno odlagalište otpada. Prema riječima ministra Unterstellera, bio je to dugotrajan put financiran iz europskih fondova”, navodi se u priopćenju.

Ministar zaštite okoliša, klime i energetskog gospodarstva Baden–Wuerttemberga Franz Untersteller, koji je s izaslanstvom u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, također je zastupnik zemaljskog parlamenta.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close