‘Bandić daje 17 mil. kn da bi opet obnovili Cvjetni trg?!’

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2012. u 11:35

Za preuređenje Trga Petra Preradovića u centru Zagreba porezni će obveznici morati platiti najmanje 17 milijuna kuna. Radovi bi uskoro trebali početi, a izvodit će ih tvrtke Tehnika i Akro objekti, piše Jutarnji list.

Stručnjaci, arhitekti, povjesničari i gradski zastupnici složni su oko jednog – ovaj je projekt potpuno nepotreban. Smatraju kako se na ruku ponovno ide poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću te njegovom stambeno-poslovnom centru Cvjetni. Istaknuli su za list i da je uređenje trga prema projektima iz 1995. godine totalno aspurdno jer je projekt već tada izazvao brojne kontroverze.

Od projekta se tada odustalo zbog nedostatka novca pa se mnogi pitaju kako to da sada, u jeku teške financijske krize, odjednom ima novca. Predsjednik društva arhitekata Zagreb, Damir Ljutić, istaknuo je za Jutarnji list da mu se ovo ne čini kao najracionalnije utrošen novac jer je trg sasvim pristojno održavan pa preuređivanje nema smisla. Osim toga, projekt je star 17 godina i granitne ploče koje bi se trebale postaviti poprilično su konzervativne, smatra Ljutić. S njim se slaže i Hrvoje Hrabak, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata, koji ističe kako je potrebnije obnavljati katastrofalne tramvajske pruge, a ne ploče koje su u dobrom stanju.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nedostatak B vitamina…bolest BERI-BERI….

A provizija je provizija. Zna Bandić zašto čini to što čini. Naučio se “businessu”. Zaigrao se, dok ne sjedne u čorekanu – jednom. A valjda bude.

New Report

Close