Ban Ki-moon stigao na Brijune na sastanak s Ivom Josipovićem

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2012. u 11:25

Ki-moon je doputovao u pratnji zamjenika za politička pitanja Jeffrey Feltman i pomoćnika glavnog tajnika za ljudska prava Ivana Šimonovića.



Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon / PXL

Glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona koji je u sklopu trodnevnog posjeta Hrvatskoj sa suprugom i delegacijom UN-a sinoć iz Zagreba na poziv hrvatskog predjednika Ive Josipovića stigao na Brijune, danas je pred Bijelom vilom dočekao hrvatski predsjednik. U 10.30 sati Ban Ki – moon i Josipović održali su tete-a-tete razgovor nakon kojega su počeli i bilateralni razgovori službenih izaslanastava.

Ki-moon je doputovao u pratnji delegacije UN u kojoj su, između ostalih dužnosnika UN-a, njegov zamjenik za politička pitanja Jeffrey Feltman i pomoćnik glavnog tajnika za ljudska prava Ivan Šimonović. Za Ki-moonovu suprugu Ban Soon-teak na Brijunima je priređen poseban program. Nakon susreta s predsjednikom Josipovićem glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon održat će sastanke s predsjednikom Vlade RH Zoranom Milanovićem i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close