AZTN o kupnji Nemetove: Nema veze što suprug ravnateljice Spevec radi za Agrokor

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2012. u 15:05

“Poliklinika Nemetova je zdravstvena ustanova čiji su uvjeti rada regulirani posebnim propisima s područja zdravstva, a nadzor nad njezinim radom provode Ministarstvo zdravstva, HZZO io druge institucije. Na nju i slične zdravstvene ustanove Zakon o zaštiti tržišnog natjecanja primjenjuje se iznimno i ograničeno. Za ilustraciju, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u 15 godina svoga djelovanja nije nikada vodila postupak protiv takvih zdravstvenih ustanova”, poručuju iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

Bio je to odgovor agencije na zahtjev portala Index.hr da im komentiraju vijest koju je objavio Poslovni dnevnik, a riječ je o Agrokorovom preuzimanju Poliklinike Nemetova od Basler osiguranja.

Indexu je vijest posebno zanimljiva zbog toga jer je za novog ravnatelja Poliklinike Nemetova postavljen Davorin Spevec, bivši direktor Zagrebačkog velesajma koji je u Agrokor stigao 2007. godine, a osim toga je i suprug Olgice Spevec, predsjednice Vijeća AZTN-a.

Sama Spevec ne vidi ništa sporno oko poslova svog supruga, a ni oko Agrokora, jer kako kaže, ona se za slučajeve Agrokora – izuzima, piše portal.

“U slučaju da se poliklinika Nemetova ipak pojavi u postupku pred AZTN-om, predsjednica Vijeća AZTN-a gđa. Olgica Spevec će se, kako predviđa ZZTN u člancima 55.i 56., izuzeti iz odlučivanja u tom predmetu, kao što je to i dosada bio slučaj u postupcima pred Agencijom koji su bili vezani za Agrokor i njegova povezana poduzeća. Na isti način, sukladno ZZTN-u, postupaju i ostali članovi Vijeća odnosno ovlaštene osobe kada se nađu u situacijama u kojima Zakon predviđa isključivanje. U praksi to znači da ne primaju materijale/obavijesti u statusima predmeta, ne sudjeluju u radu Vijeća kada su takvi predmeti na dnevnom redu i ne sudjeluje u donošenju odluka u takvim postupcima”, kažu iz AZTN-a dodajući da Agencija kao ni Spevec ne vide prostor za potencijalni sukob interesa u konkretnom slučaju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close