Austrijski bogataš prije godinu dana došao s Kosor i mahao novcima. Od tada, sve je pošlo po krivu

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2012. u 13:35

Poduzetnik Artur Lukin pred tadašnjom premijerkom J. Kosor braniteljima je obećao 100.000 eura

Bio je to za Stjepana Tarandeka Sireka dan za pamćenje. U berbu jabuka u voćnjak braniteljske zadruge Mura kod Murskog Središća prije točno godinu dana stigla je premijerka Jadranka Kosor. Direktori raznih javnih poduzeća i ustanova razmilili su se po voćnjaku, pazeći da ne uprljaju odijela i da stoje čim bliže predsjednici Vlade. Tarandek, predsjednik zadruge, cvao je dok je davao izjave predstavnicima desetak medijskih kuća…

U tom trenu u prvom planu pojavio se Artur Lukin, poslovni čovjek iz Austrije, naše gore list, porijeklom s otoka Silbe, koji je, pred premijerkom i kamerama, iz džepa izvadio kuvertu i rekao otprilike ovo: “Gospodine Tarandek, evo vam 100.000 eura donacije, pa postavite mrežu iznad voćnjaka, da vam tuča ne potuče urod. Ako vam ostane novca, dajte uvedite i navodnjavanje, mogla bi doći suša”. Prolomio se snažan pljesak, svi su bili dirnuti nesebičnim gestom.

Od tada, sve je pošlo po krivu. Par dana nakon berbe javio se poduzetnik iz Metkovića koji je tvrdio da je premijerka brala jabuke u voćnjaku sa sadnicama koje mu braniteljska zadruga nikad nije platila, pa se cijeli slučaj vuče po Općinskom sudu. Kosor je nakon par mjeseci izgubila izbore. Donator ni nakon godinu dana nije isplatio novac, a suša je desetkovala ovogodišnji urod u braniteljskom voćnjaku sa 17.000 stabala. No, S. Tarandek i zadrugari ne gube nadu. Tarandek vjeruje da će Lukin isplatiti novac na zadružni račun.

– Živim u nadi. Čovjek ima nekih poslovnih problema, ali nije zaboravio na nas – pomirljivo će Tarandek. Pitanje što je s obećanom donacijom poslali smo A. Lukinu, direktoru tvrtke C.Jell iz Altenberga, koja se bavi ekološkim projektima.

– Nakon susreta na plantaži jabuka za nas su nastale velike poslovne poteškoće, pa nam je trebalo vremena da ih prevladamo. No, ostajemo pri donaciji i obavijestit ćemo vas o datumu uplate – kaže Lukin. Što ga je, pitali smo, potaknulo da izvadi kuvertu u kojoj je, pokazalo se, bilo samo pismo namjere, a ne i ček.

– Potaknula me briga i ljubav prema toj plantaži te veliko prijateljstvo s veteranima Domovinskog rata. Nama je u interesu da pomažemo gdje god možemo i koliko možemo ekološku proizvodnju hrane, kao i sve projekte zaštite okoliša. Na vrijeme ćemo vas obavijestiti i o drugim proizvođačima voća kojima ćemo dati darovnice. A to što je i premijerka bila tamo, to je splet okolnosti – tvrdi.

(Agencija VLM)

Komentari (5)
Pogledajte sve

@miami, niste vi za poklone i donacije , vi si sami uzmete .
Naprimjer vaš Čačić lijepo se poslužio lovom u Dalmaciji i Dubrovniku a objekte nikada nije izgradio .

http://online-press.hr/uspon_radimira_cacica_90ih.html

miami ,

kaj si ti sa kruške opala kada pišeš takve bedastoče ?

Vidim da bjedno zarađuješ pa nisi dugo bila u Dalmaciji , jer si nemožeš priuštiti .

Sirek se sad pravi mutav, a dobro zna da je to bila samo još jedna kazališna predstava za narod. Pa je uslijedila poduža pauza a drugi dio predstave ionako nikoga ne zanima.

A čega ima u medjimurju?madjaronstva? Baš si bistar

New Report

Close