AUDIO traži zainteresirane za Bizovačke toplice i Slavoniju MK

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2012. u 15:35

Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) objavila je danas javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 99,44 posto dionica Bizovačkih toplica te za kupnju 78,95 posto dionica osječke Slavonije modne konfekcije.

Rok zainteresiranima da dostave pismo namjere za kupnju većinskih paketa dionica tih dviju tvrtki je 24. listopada.

AUDIO je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 86.785 dionica, ili 99,44 posto temeljnog kapitala Bizovačkih toplica, kao i za kupnju 283.803 dionice, ili 78,95 posto temeljnog kapitala osječke tekstilne tvrtke Slavonija MK objavio u dnevnim novinama i na svojim internet stranicama.

Nakon što Agencija prikupi pisma namjere za kupnju dionica tih tvrtki te se donese konačna odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo ponuditelji koji su u roku dostavili pisma namjere, bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva za koje su iskazali interes, napominje se u javnom pozivu. Za obje su tvrtke već ranije više puta raspisivani natječaji za prodaju, pa je primjerice za Bizovačke toplice ovo deveti natječaj. Na zadnji natječaj za Bizovačke toplice, koji je raspisao bivši Hrvatski fond za privatizaciju početkom prošle godine i to pod posebnim uvjetima, za jednu kunu, nije pristigla ni jedna ponuda.

Bizovačke toplice jedna su od tvrtki uvrštenih u katalog investicijskih projekata koje je ove godine objavilo Ministarstvo turizma, a i ministar turizma Veljko Ostojić je sredinom rujna najavio kako se ovaj mjesec može očekivati natječaj za njihovu privatizaciju te kako ima zanimanja za kupnju. Prema podacima iz kataloga, Bizovačke su toplice prošle godine poslovale s gubitkom od 25 milijuna kuna, a ukupne su im obveze dosegnule 109 milijuna kuna. Bizovačke toplice u Hotelu Termia i prenoćištu toplica raspolažu sa ukupno 146 smještajnih jedinica, sa 296 kreveta, a imaju stalno zaposlenih 107 radnika.

S gubitkom posluje i Slavonija modna konfekcija, prošle godine je gubitak iznosio 17,3 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci ove godine 5,9 milijuna kuna. Ta je tekstilna tvrtka krajem lipnja ove godine imala oko 260 zaposlenih, podatak je iz financijskih izvješća Slavonije objavljenih na Zagrebačkoj burzi.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close